Carnea de porc este cu 15-20% mai scumpă anul acesta de Sărbători, ca urmare a faptului că pe piața europeană există un deficit major de carne, iar moneda națională s-a depreciat în ultima perioadă, a declarat, vineri, Dana Tănase, director executiv al Asociației Române a Cărnii, prezentă la o conferință de profil.
Profit.ro a anunțat marți scumpirile pregătite, într-un material care poate fi văzut AICI.
"Ne confruntăm cu o criză a cărnii de porc. Pesta porcină a devastat China și Asia, astfel că UE exportă masiv în această regiune. Acest lucru a făcut ca, de la începutul anului, prețul cărnii de porc în Europa să crească cu 30%", a precizat Tănase, potrivit Agerpres.
La aceasta se adaugă și deprecierea leului din ultima perioadă, a continuat ea.
CITEȘTE ȘI Horia Cardoș pregătește 20 de supermarketuri agricole la nivel național, sub brandul Agroland"E foarte greu să spui că aduci carne dintr-un stat membru, pentru că, practic, nu mai are nimeni. Membrii asociației noastre au făcut comenzi cu șase luni în urmă pentru a avea carne acum. În ceea ce privește prețul, în magazinele din România deja se simte o scumpire de 15-20%", a susținut Tănase.