ANF va efectua în acest an mai multe probe la legumele și fructele din producția autohtonă

ANF va efectua în acest an mai multe probe la legumele și fructele din producția autohtonă
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) va efectua în acest cu 42% mai multe probe de laborator la legumele și fructele din producția autohtonă, comparativ cu anul trecut, în vederea verificării conformității acestor produse, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Probele vor fi prelevate atât din piețele bucureștene, cât și din cele aflate în fiecare reședință de județ, scrie Agerpres.

Prețurile sucurilor de portocale au urcat la noi maxime record CITEȘTE ȘI Prețurile sucurilor de portocale au urcat la noi maxime record

Astfel, începând cu luna mai și până în 31 august a.c., numărul de probe care vor fi verificate a fost suplimentat cu 181, față de numărul de probe verificate în aceeași perioadă a anului trecut.

Probele vor fi efectuate pentru: tomate, castraveți, ardei, cireșe, căpșune, caise, pepeni și zmeură, fiind prelevate și analizate 615 probe, față de 434 probe verificate în aceeași perioadă a anului 2023.

De asemenea, ANF a demarat în 30 mai acțiunea "Cireașa și Căpșuna", controlul urmând să se desfășoare până la data de 5 iulie.

"În cadrul acestei acțiuni vor fi prelevate pentru analize de laborator peste 200 de probe (214 probe) de cireșe și căpșune în plus față de Programul Național de Monitorizare, în scopul verificării conformității, pentru a nu prezinta niciun risc pentru consumatori", a transmis MADR. 

viewscnt
Afla mai multe despre
legume
fructe
teste