Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un „război rece economic” cu China

Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un „război rece economic” cu China
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 10:39

Strategia economică a Uniunii Europene este „un război rece economic” cu China, iar Ungaria nu dorește să fie forțată să aleagă între cele două și vrea să continue să facă comerț cu ambele părți, a declarat vineri premierul Viktor Orban într-un interviu la radioul de stat, potrivit Reuters.

Orban a adăugat că produsele fabricate în UE vor fi din ce în ce mai greu de vândut dacă economia mondială este împărțită în două blocuri și că nu este clar dacă Ungaria își poate continua cu succes strategia de „neutralitate economică”, scrie Hotnews.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Auchan retrage un produs. Mesaj către clienți CITEȘTE ȘI Auchan retrage un produs. Mesaj către clienți
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

În ce privește situația internă, el a spus Guvernul de la Budapesta trebuie mai întâi să relanseze creșterea economică, apoi să se concentreze pe creșteri salariale, astfel încât salariul mediu lunar să poată crește la 1 milion de forinți (2.749 de dolari) în următorii 2-3 ani, de la aproximativ 600.000 de forinți acum.

Orban a adăugat, într-un interviu la radioul de stat, că plafonarea prețurilor este nesustenabilă pe termen lung și poate fi aplicată doar pentru o perioadă foarte scurtă în circumstanțe extreme.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
china