VIDEO Putin îl scoate pe Kim la o plimbare cu o limuzină rusească Aurus, după ce-i face cadou una

VIDEO Putin îl scoate pe Kim la o plimbare cu o limuzină rusească Aurus, după ce-i face cadou una
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Președintele rus Vladimir Putin l-a plimbat pe dictatorul nord-coreean Kim Jong Un cu o limuzină de lux rusească Aurus, după ce i-a făcut cadou una, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Această escapadă a avut loc după ce cei doi au semnat un acord care consolidează cooperarea militară și prevede un angajament de ajtor reciproc în cazul unui atac, scrie News.ro.

Dictatorul nord-coreean a catalogat aceste noi legături drept o ”alianță”.

Milionarii abandonează Marea Britanie în masă, iar alegerile viitoare amplifică acest fenomen CITEȘTE ȘI Milionarii abandonează Marea Britanie în masă, iar alegerile viitoare amplifică acest fenomen

Într-o înregistrare video difuzată de televiziunea rusă de stat, Putin sare la volanul limuzinei blindate negre - mașina prezidețială oficială rusească - și Kim așezat  pe locul pasagerului.

Mașina apare apoi apoi rulând pe un drum ce șerpuiește printr-un parc și se oprește.

Un coreean într-un costum și purtând mănuși albe îi deschide ușa lui Kim și dă fuga la portiera lui Putin.

Putin și Kim apar apoi mergând împreună și discutând pe o potecă într-o zonă împădurită și un bărbat, probabil un bodyguard, mergând în urma lor.

Kim este considerat un pasionat al automobilelor, iar un colaborator al lui Putin a anunțat miercuri că liderul rus i-a oferit cadou o limuzină rusă Aurus gri.

Putin i-a dat o primă limuzină Aurus în februarie, anunțau atunci cele două țări, ceea ce înseamnă că în prezent deține cel puțin două.

Aurus Senat, în stil retro, inspirată de limuzina sovietică ZIL, este mașina prezidențială oficială rusească, iar Putin a condus una, cel mai recent, la ceremonia de învestire, la Kremlin, în mai.

În timpul vizitei lui Kim în Extremul Orient rus, în septembrie, Putin i-a arătat una dintre aceste limuzine. Ei au stat atunci alături, pe bancheta din spate, părând s-o aprecieze.

Kim deține o colecție largă de vejicule de lux, probabil introduse prin contrabandă în țară, în contextul în care rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU interzic exportul de produse de lux în Coreea de Nord.

ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși

Dictatorul a fost văzut la bordul unei limuzine Maybach, mai multor Mercedes, unui Rolls-Royce Phantom și unui vehicul utilitar sport Lexus.

Un oficial rus de rang înalt declara că Rusia urmează să înceapă să producă mațini de lux Aururs într-o fostă fabrică Toyota, la Sankt Petersburg,

Potrivit agenției ruse de analiză Autostat, 40 de mașini marca Aurus au fost vândute de Rusia de la începutul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
aurus
putin
coreea de nord