Biden vrea să regularizeze situația a sute de mii de migranți, dreapta se indignează

Biden vrea să regularizeze situația a sute de mii de migranți, dreapta se indignează
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Președintele american Joe Biden a anunțat, cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale, măsuri de regularizare care ar putea fi în beneficiul a sute de mii de oameni, condamnate imediat de către rivalul său Donald Trump și susținătorii săi, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Președintele democrat urmează să faciliteze obținerea unor titluri de sejur de către soții sau soțiile cetățenilor americani care trăiesc în Statele Unite fără acte în regulă și să accelereze procedurile de acordare a vizei tinerilor absolvenți, a anunțat Casa Albă.

Algocalminul, în pericol să fie retras? Verificări în întreaga Europă, posiblă reacție adversă gravă. Mesajul ministrului CITEȘTE ȘI Algocalminul, în pericol să fie retras? Verificări în întreaga Europă, posiblă reacție adversă gravă. Mesajul ministrului

Imigrația este un subiect major al campaniei în alegerile prezidențiale și legislative din noiembrie, scrie News.ro.

Ea este totodată o temă politică delicată pentru președintele democrat, acuzat cu regularritate de laxism în acest domeniu de către cel pe care-l va înfrunta în alegerile din noiembrie, predecesorul său republican Donald Trump, care poartă o retorică antimigrație foarte virulentă.

Joe Biden a anunțat recent o înăsprire foarte dură a politicii sale a migrației, în vederea înfruntării sosirii migranților la frontiera americană cu Mexicul.

Însă democratul în vârstă de 81 de ani laudă, în același timp, avantajele unei imigrații regulate și ”umane”, care înseamnă măsuri ca cele anunțate marți.

Guvernul american va facilita emiterea de permise de sejur permanent - faimoasa ”carte verde” soților și soțiilor imigrați ai cetățenilor americani și copiilor lor.

Persoanele care locuiesc de cel puțin zece ani în Statele Unite și căsătorite cu un cetățean sau cetățeancă americani vor putea demara un demres de regularizare fără să fie obligate să părăsească în prealabil Statele Unite - așa cum se procedează în prezent,

”Această decizie va alina mii de familii”, salută într-un comunicat liderul Global Refuge, o asociație de susținere a migranților, Krish O’Mara Vignarajah.

”MANEVRĂ ELECTOTRALISTĂ”

Potrivit claculelor administrației Biden, persoanele care vor fi eligibile locuiesc în medie de 23 de ani în Statele Unite.

”Această măsură va proteja aproximativ o jumătate de milion de soți și soții ai unor cetățeni americani și aproximativ 50.000 de copii imigrați la vârsta de până la 21 de ani”, potrivit Casei Albe.

Acest anunț a provocat imediat critici aprige ale Partidului Republican.

Alesa din cadrul dreaptei radicale Marjorie Taylor Greene a denunțat o manevră ”electoralistă”, iar republicanul Josh Brecheen, care reprezintă statul Oklahoma, a estimat că ”dntr-o lovitură de creion, președintele Joe Biden protejează de expulzare 550.000 de ilegali” cu speranța de a ”recolta voturile”.

Joe Biden vrea de altfel să accelereze procedura vizelor de muncă destinate anumitor imigranți, care au obținut o diplomă în învățământul superior în Statele Unite și care au primit o ofertă de muncă în America.

Această decizie se va aplica mai ales beneficiarilor unui program care protejează minorii imigranți, implementată în 2021 pe când era preedinte Barack Obama, de la care Joe Biden marchează 12 ani marți, la Casa Albă.

Echipa de campanie a democratului folosește această aniversare pentru a difuza o înregistrare video în care beneficiari ai acestui program -cunoscut în Statele Unite sub numele de ”Dreamers” - atacă atât în engleză, cât și în spaniolă, poziția împotriva migrației a lui Donald Trump.

TABEL O nouă scumpire a carburanților. Motorina mai poate fi cumpărată la un preț mai mic de 7 lei/l doar într-o singură stație din capitală CITEȘTE ȘI TABEL O nouă scumpire a carburanților. Motorina mai poate fi cumpărată la un preț mai mic de 7 lei/l doar într-o singură stație din capitală

Fostul președinte republican vrea să organizeze, în cazul unei eventuale întoarceri la Casa Albă, expulzări în masă ale unor imigranți aflați într-o situație neregulată.

El i-a acuzat pe migranți de faptul că ”otrăvesc sângele” țării și că fac să ”explodeze” criminalitatea, fără să-și susțină aceste acuzații cu date, dar sprijindu-se pe anumite dosare.

Miliardarul în vârstă de 78 de ani a evocat, pe platforma Truth Social, de exemplu arestarea unui cetățean din Salvador, acuzat de violarea și uciderea unei femei pe o cărare de drumeție în Maryland (est), în 2023.

”Acum, cei cinci copii ai lui Rachel Morin vor crește fără mama lor, pentru că Joe escrocul refuxă să închidă frontiera. În realitate, săptămâna aceasta, Biden se pregătește să anunțe o amnistie în masă a sute de mii de străini ilegali”, a scris Donald Trump, criticând în avans deciziile făcute publice de către Casa Albă.

viewscnt
Afla mai multe despre
migranți
sua
biden