Uniunea Europeană a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 13 miliarde de euro

Uniunea Europeană a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 13 miliarde de euro
scris 16 iun 2021

Uniunea Europeană a înregistrat în aprilie un excedent al balanței comerciale de 13 miliarde de euro, față de un deficit de 0,1 miliarde de euro în perioada similară din 2020, arată datele publicat de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, exporturile de bunuri ale UE s-au situat la 179 miliarde de euro, în creștere cu 43,4% față de aprilie 2020, în timp ce importurile UE au urcat cu 32,8%, până la 166 miliarde de euro, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News

Zona euro a înregistrat în aprilie un excedent al balanței comerciale de 10,9 miliarde de euro, față de un plus de 2,3 miliarde de euro în perioada similară din 2020.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

În primele patru luni din 2021, UE a înregistrat un excedent al balanței comerciale de 61,4 miliarde de euro, față de un plus de 48,4 miliarde de euro în perioada similară din 2020, în timp ce zona euro a raportat un excedent de 67,7 miliarde de euro, de la un plus de 56,9 miliarde de euro.

În primele patru luni din acest an, după încheierea perioadei de tranziție, atât exporturile cât și importurile UE pe relația cu Marea Britanie au scăzut semnificativ, cu 3,3% și, respectiv, 27,1%.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În perioada ianuarie-aprilie 2021, China a fost principalul partener comercial al UE. Acest rezultat vine în urma creșterii importurilor (cu 22,4%) și a exporturilor (cu 21,9%), în timp ce pe relația cu SUA a fost înregistrată o scădere semnificativă a importurilor (minus 7,4%), și o creștere exporturilor de 3,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeană
balanta comerciala