Modificare pregătită la Codul Muncii: Noi date care vor fi introduse în Revisal

Modificare pregătită la Codul Muncii: Noi date care vor fi introduse în Revisal
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Nivelul şi specialitatea formelor de studiu absolvite începând cu ultima formă de învăţământ obligatoriu a unui angajat ar urma să fie înscrise în Revisal de către angajator, conform unei propuneri de modificare a Codului Muncii analizată de Profit.ro.

De ce este important: Revisal este registrul general de evidență a angajaților și în acesta se găsesc toate contractele individuale de muncă ale tuturor salariaților unei firme. Potrivit legii, fiecare angajator are obligația de a înființa un registru general de evidență a salariaților și de a-l completa corespunzător și în timp real.

Urmărește-ne și pe Google News
Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte! CITEȘTE ȘI Bancher: S-a discutat deja cu instituțiile financiare internaționale despre creșterea taxelor din 2025. Dacă vă mai spune vreun politician că nu cresc la anul impozitele, să știți că minte!
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Proiectul menționat prevede înscrierea a în Revisal a nivelului și a specialității formelor de studiu absolvite de un angajat începând cu ultima formă de învățământ obligatoriu.

De exemplu, aceste datae ar putea fi ”liceu + facultate + master”, ”liceu + facultate + master + doctorat” etc.

”Includerea informațiilor despre tipurile de studii absolvite de angajați în Revisal ar aduce beneficii clare, asigurând o imagine mai completă și mai nuanțată a calificărilor și competențelor forței de muncă. Uneori, ultima calificare obținută nu reflectă în totalitate competențele și expertiza unui angajat. De exemplu, un angajat poate avea o diplomă recentă într-un domeniu specific, dar o diplomă anterioară într-un domeniu mai larg, care ar putea fi relevantă pentill diverse roluri. Includerea ultimelor studii absolvite în Revisal este crucială pentru o gestionare eficientă și conformă a resurselor umane, asigurând totodată respectarea reglementărilor din legislație”, argumentează inițiatorii.

Facilitățile fiscale pentru producția de filme și echipamentele importate vor fi eliminate. Taxa pentru cinematografie va fi aplicată și furnizorilor audio-vizuali mai mici. Noi reguli și schimbări CITEȘTE ȘI Facilitățile fiscale pentru producția de filme și echipamentele importate vor fi eliminate. Taxa pentru cinematografie va fi aplicată și furnizorilor audio-vizuali mai mici. Noi reguli și schimbări

Potrivit acestora, în egală măsură, autoritățile și Institutul Național de Statistică pot utiliza datele din Revisal pentru a elabora rapoarte și statistici despre piața muncii, nivelul de educație al forței de muncă și alte aspecte relevante pentru dezvoltarea politicilor publice și pot folosi aceste date pentru a monitoriza tendințele în educație, pentru a dezvolta politici publice care să răspundă mai bine nevoilor pieței muncii.

viewscnt
Afla mai multe despre
codul muncii
revisal
modificare
studii
nivel
specialitate
înscrie
include
proiect
lege
angajat
angajator