Abia de acum - vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat, interzisă în UE. Mulți consumatori sunt deja nemulțumiți

Abia de acum - vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat, interzisă în UE. Mulți consumatori sunt deja nemulțumiți
Profit.ro
Profit.ro
scris miercuri, 11:39

Uniunea Europeană interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat. Decizia a fost luată anul trecut, iar acum devine obligatorie deși mulți comercianți au introdus deja noul sistem.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Astfel, produsele din plastic de unică folosință ale căror dopuri și capace sunt realizate din plastic pot fi introduse pe piață, începând cu data de 3 iulie 2024, numai dacă acestea rămân atașate de recipiente în timpul etapei de utilizare preconizată a produselor, prevăd noile reglementări europene și naționale, în acest context impunându-se o derogare pentru lichidarea stocurilor existente de sticle cu dop detașabil.

Altex devine producător de energie electrică CITEȘTE ȘI Altex devine producător de energie electrică

Argumentul cercetătorilor pentru introducerea interdicției este că, de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat de oameni în natură.

În plus, ecologiștii au explicat că anume capacele, aruncate separat de sticle, sunt cele care poluează mediul. e estimează că anual milioane de capace de plastic ajung în oceane, punând în pericol viața animalelor marine; .

Prin atașarea capacului de sticlă, autoritățile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii țărilor UE să recicleze sticlele împreună cu capacele.

Guvernul pregătește „creditul fiscal”. Cum veți primi banii înapoi pentru unele bonuri de cumpărături CITEȘTE ȘI Guvernul pregătește „creditul fiscal”. Cum veți primi banii înapoi pentru unele bonuri de cumpărături

În loc de capacele obișnuite care se desprind complet vor exista acum benzi suplimentare de plastic care vor face legătura dintre capac și sticlă.

Prin atașarea capacului de sticlă, autoritățile Uniunii Europene speră să încurajeze locuitorii să recicleze sticlele, transmite newsmaker.md

Schimbările au fost însă introduse deja și au creat nemulțumiri în rândul multor consumatori. Aceștia susțin că noile capace, atașate de sticlă și care nu pot fi îndepărtate ușor, le încurcă la băut și la turnarea băuturii.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sticle de plastic
ue
vanzare