România, reprezentată la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internațional

România, reprezentată la cel mai înalt nivel în arbitrajul comercial internațional
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2024

Președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, Ștefan Deaconu, a fost desemnat arbitru din partea României în cadrul Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiți (ICSID), parte a Băncii Mondiale, informează Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

ICSID, înființată în 1966, este cea mai importantă instituție din lume dedicată soluționării diferendelor privind investițiile internaționale, prin conciliere, mediere și arbitraj. În prezent, există un număr de 165 de state semnatare a "Convenției privind soluționarea litigiilor privind investițiile între state și resortisanți ai celorlalte state", document ce a stat la baza înființării ICSID.

Urmărește-ne și pe Google News
CTP își întărește echipa de management din România CITEȘTE ȘI CTP își întărește echipa de management din România
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

"Desemnarea domnului Ștefan Deaconu ca arbitru comercial reprezentant al României în cadrul celei mai puternice instituții de profil din lume, ICSID, nu este altceva decât o recunoaștere a meritelor probabil ale celui mai bun profesionist în domeniu din țara noastră. Dl. Ștefan Deaconu este președintele Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR, începând din anul 2015, fiind reales cu unanimitate de voturi pentru un nou mandat în luna septembrie 2023. Nu în ultimul rând, trebuie să readucem aminte opiniei publice faptul că dl. Ștefan Deaconu face parte din echipa de avocați care a reușit să evite o adevărată catastrofă financiară pentru România și aici mă refer la procesul Roșia Montană. Sunt ferm convins că dl. Ștefan Deaconu va reprezenta cu succes România în cadrul ICSID, cunoscându-i îndeaproape atât capacitatea de muncă, cât și profesionalismul cu care tratează fiecare caz în parte", a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ccir
ștefan deaconu