Omul de afaceri Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa suspendată. Decizia este definitivă

Omul de afaceri Puiu Popoviciu rămâne cu pedeapsa suspendată. Decizia este definitivă
scris 21 iun 2023

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia luată de Curtea de Apel București prin care i-a fost suspendată pedeapsa aplicată omului de afaceri Gabriel Popoviciu, în urmă cu 7 ani.

Direcția Națională Anticorupție contestase prima hotărâre, luată la sfârșitul lunii mai, arată G4Media.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
În ciuda lui Iohannis, colegi din PSD merg pe ideea lui Daea și propun să fie împușcate și ciorile tot anul CITEȘTE ȘI În ciuda lui Iohannis, colegi din PSD merg pe ideea lui Daea și propun să fie împușcate și ciorile tot anul
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.forum

Luna trecută, Curtea de Apel București a decis să suspende pedeapsa aplicată lui Puiu Popoviciu în urmă cu 7 ani și să rejudece de la zero procesul, după ce a admis o cerere de revizuire formulată de omul de afaceri.

Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de detenție în dosarul Băneasa pentru că ar fi pus mâna, prin fraudă, pe terenurile din Băneasa unde se află IKEA și Ambasada SUA.

Gabriel ”Puiu” Popoviciu se află la Londra.

„Regele criptomonedelor” a fost condamnat la închisoare în Muntenegru CITEȘTE ȘI „Regele criptomonedelor” a fost condamnat la închisoare în Muntenegru

În august 2019, o curte din Regatul Unit a decis predarea lui Popoviciu la București, dar, pe 11 iunie 2021, Înalta Curte a Angliei și Țării Galilor i-a admis apelul lui Popoviciu și a anulat decizia de predare.

Magistrații Înaltei Curți a Angliei și Țării Galilor, lordul judecător Holroyde și judecătorul Jay, au admis apelul omului de afaceri Puiu Popoviciu împotriva deciziei de predare emisă de o curte inferioara de la Londra pe motiv că acesta nu a avut parte de un proces corect în România.

Popoviciu a fost asistat de cei mai buni avocați de la Londra, în materie de extrădări. E vorba în primul rând de de Edward Fitzgerald QC. În 2020, avocatul a fost cotat pe primul loc la Londra în materie de proceduri de extrădare. La începutul anului trecut, pe 4 ianuarie 2021, Edward Fitzgerald QC a reușit să convingă instanța să nu îl extrădeze în SUA pe Julian Assange, fondatorul Wikileaks, căutat de FBI sub acuzații de spionaj. Ulterior, pe 10 decembrie 2021, un alt complet al Înaltei Curți de la Londra a stabilit că Assange poate fi extrădat în SUA. Avocatul Edward Fitzgerald QC i-a reprezentat și pe Silvio Berlusconi în fața CEDO, pe miliardarul rus Boris Berezovsky și pe cecenul Akmed Zakaev în procesele privind extrădarea în Rusia.

Popoviciu a mobilizat în apărarea lui și alți avocați extrem de influenți la nivel global, precum Hunter Biden (fiul actualului președinte al SUA, Joe Biden), Louis Freeh (fost șef al FBI) și Rudy Giuliani (fost primar al New York-ului și avocat al lui Donald Trump).

Puiu Popoviciu este un magnat activ pe piața dezvoltatorilor imobiliari din România, fost partener cu Radu Dimofte în proiectului rezidențial și de retail Băneasa, în hotelurile Howard Johnson (acum Sheraton), Ramada Park și Ramada Plaza din București, dar și francizele KFC, Pizza Hut și Taco Bell. Alături de Nicolae Badea, a fost ginere al lui Ion Dincă (zis ”Dincă Te leagă”), fost prim-vicepremier în ultimul guvern comunist, deținător al mai multor poziții de forță în ierarhia de partid și de stat înainte de 1989. Dincă a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru participare la reprimarea revoluției din 1989, dar a făcut doar cinci ani de închisoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
puiu popoviciu
inchisoare