Miliardarul britanic James Dyson: Telemunca este „auto-distructivă”

Miliardarul britanic James Dyson: Telemunca este „auto-distructivă”
scris 12 dec 2022

„Competitivitatea Regatului Unit se distruge sub imperiul dictatului muncii flexibile”. Constatarea este lipsită de concesii și vine de la a James Dyson, al doilea cel mai bogat om din Regatul Unit, transmite Les Echos, preluată de Rador.

Proprietarul mărcii Dyson de aparate electrocasnice, James Dyson, a declarat că întărirea flexibilității muncii dorită de guvernul britanic este „auto-distructivă” pentru Regatul Unit.

Urmărește-ne și pe Google News
Browser-ul Chrome va consuma mai puțină memorie și energie CITEȘTE ȘI Browser-ul Chrome va consuma mai puțină memorie și energie

Telemunca este larg răspândită de la pandemia de Covid-19. Doritor să meargă mai departe, guvernul britanic intenționează să sporească flexibilitatea muncii, în special pentru a ajuta salariații „să împace munca și viața personală”, în special cei care „se ocupă de copii sau de persoane vulnerabile”.

Potrivit reformei susținute de executivul britanic, angajații vor putea cere mai ușor să aibă acces la telemuncă, dar și la locuri de muncă împărțite între mai mulți salariați sau cu orare flexibile. Angajatorii nu vor fi obligați să accepte, dar vor avea obligația să caute opțiuni disponibile împreună cu salariații lor.

Or, în opinia lui James Dyson, munca de la domiciliu „împiedică colaborarea și pregătirea față în față de care avem nevoie pentru a dezvolta noi tehnologii și a ne menține competitivitatea”. „Nu există niciun motiv să complicăm mai mult legea: întreprinderile pentru care munca la domiciliu este adaptată, pot deja s-o propună, dacă doresc”, mai afirmă el.

Aceste declarații sunt publicate când multe companii, în special în puternicul sector financiar britanic, se chinuie să-i readucă pe salariații lor în localurile lor. „Conducătorii multor mari companii cer angajaților să vină la birou un anumit număr de zile pe săptămână, (dar) în practică, sunt ignorați”, potrivit unui studiu publicat la sfârșitul lui noiembrie de London School of Economics (LSE) și organizația Women in Banking and Finance (Femeile în bancă și finanțe).

„Companiile care adoptă abordarea ‘telemunca prioritar’ […] sunt cele care pot atrage și reține talentele cele mai diverse, în special femei”, arată Grace Lordan, autoarea studiului. Cele „care cer ca angajații lor să fie la birou fără motiv vor pierde” competențe, adaugă ea. Și dezbaterea abia începe.

viewscnt
Afla mai multe despre
james dyson
telemunca