Locuitorii Ciprului, afectați de caniculă și de secetă

Locuitorii Ciprului, afectați de caniculă și de secetă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Temperaturile în Cipru, inclusiv în capitala Nicosia, sunt așteptate să urce până la 42 de grade Celsius pe parcursul zilei, a anunțat marți Biroul meteorologic din Cipru, potrivit DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În zonele de coastă, temperaturile ar putea atinge 37 de grade Celsius, scrie Agerpres.

Revine fenomenul La Nina, sinonim cu o răcorire limitată a climei CITEȘTE ȘI Revine fenomenul La Nina, sinonim cu o răcorire limitată a climei

În plus față de căldura extremă, sunt de asemenea îngrijorări legate de rezervele de apă. Din cauza unei ierni neobișnuit de secetoase, rezervoarele acestei mici republici insulare din Uniunea Europeană sunt pline doar în proporție de 42%, a relatat presa din Cipru, citând autoritatea din domeniul gestionării apei. În iunie anul trecut, rezervoarele erau pline în proporție de aproape 66%.

Valul de caniculă, care este așteptat să dureze până vineri, împreună cu seceta, sunt parțial o consecință a schimbărilor climatice, au spus meteorologii.

Medicii i-au sfătuit pe vârstnici, precum și pe cei cu probleme cardiace sau respiratorii să rămână la domiciliu. De asemenea, oamenii ar trebui să evită să muncească în aer liber după orele prânzului. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cipru
seceta
canicula