Germania renunță la planurile de înăsprire a politicii privind imigrația

Germania renunță la planurile de înăsprire a politicii privind imigrația
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 10:09

Guvernul lui Olaf Scholz și-a atenuat planurile de înăsprire a politicii de primire a solicitanților de azil după atacurile criminale cu cuțitul care au șocat Germania, potrivit unui document obținut, sâmbătă, de AFP.

Una dintre măsurile-cheie ale acestui text, prezentat la sfârșitul lunii august, prevede eliminarea ajutorului pentru solicitanții de azil care au intrat într-o altă țară din UE înainte de a veni în Germania. Deși această dispoziție este menținută, partidele din coaliția condusă de social-democratul Olaf Scholz (SPD), formată cu Verzii și liberalii, au adăugat excepții.

Urmărește-ne și pe Google News
Gigantul american al dulciurilor Mondelez, producătorul Milka și Oreo, va finaliza anul viitor un plan de investiții de 30 milioane euro în România CITEȘTE ȘI Gigantul american al dulciurilor Mondelez, producătorul Milka și Oreo, va finaliza anul viitor un plan de investiții de 30 milioane euro în România
Evenimente
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Abolirea completă va fi posibilă numai dacă plecarea solicitanților de azil în țara UE în care au sosit prima dată „este posibilă din punct de vedere juridic și efectiv”, conform documentului. De asemenea, este exclusă în cazul copiilor. „Nu dorim să provocăm lipsa unei locuințe sau sărăcirea solicitanților de azil pentru care este responsabil un alt stat membru al UE”, afirmă deputatul SPD Dirk Wiese într-o scrisoare adresată colegilor săi din grupul parlamentar, a cărei copie a fost obținută și de AFP.

În conformitate cu „Regulamentul Dublin” convenit de țările UE, prima țară din UE în care intră un imigrant ilegal este responsabilă de cererea sa de azil. Textul modificat urmează să fie dezbătut în Parlament, scrie News.ro.

Facilitarea expulzării refugiaților care au folosit arme

Guvernul și-a prezentat propunerea în august, în urma unui triplu atac cu cuțitul la o petrecere din Solingen (vest), atribuit unui sirian suspectat de legături cu organizația jihadistă Statul Islamic. În iunie, un alt atac cu cuțitul, atribuit unui afgan la o manifestație anti-islamică la Mannheim (vest), s-a soldat cu moartea unui polițist care intervenise.

Aceste tragedii au alimentat ascensiunea partidului de extremă dreapta AfD, ostil migranților, care a câștigat pentru prima dată alegerile regionale în septembrie.

Economia Marii Britanii revine pe creștere CITEȘTE ȘI Economia Marii Britanii revine pe creștere

„Pachetul de securitate” al guvernului include, de asemenea, măsuri de facilitare a expulzării refugiaților care au folosit arme, o limitare a portului de arme albe și o extindere a competențelor autorităților.

Măsurile au fost considerate insuficiente de opoziția conservatoare. Unul dintre deputații acesteia, Thorsten Frei, a criticat textul modificat, declarând sâmbătă ziarului Rheinische Post că refugiații pentru care Germania nu este responsabilă „vor continua să se poată ascunde în spatele așa-numitelor excepții”.

viewscnt
Afla mai multe despre
imigrația
germania