Germania acuză China de spionaj cibernetic și-l convoacă pe ambasador pentru a-i transmite o notă de protest

Germania acuză China de spionaj cibernetic și-l convoacă pe ambasador pentru a-i transmite o notă de protest
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Germania a acuzat China că a fost în spatele unui atac cibernetic din 2021 asupra agenției federale de cartografie în scopuri de spionaj și l-a convocat pe ambasadorul Beijingului la Berlin pentru a-i transmite o notă de protest, relatează Reuters.

"Cerem Chinei să se abțină de la astfel de atacuri cibernetice și să le prevină", a declarat ministrul de interne Nancy Faeser, adăugând că incidentul a arătat cât de mare este acum amenințarea reprezentată de astfel de atacuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Uber și BYD vor colabora pe plan global. Parteneriatul cu compania americană va oferi șoferilor prețuri și finanțare accesibilă pentru mașinile producătorului chinez CITEȘTE ȘI Uber și BYD vor colabora pe plan global. Parteneriatul cu compania americană va oferi șoferilor prețuri și finanțare accesibilă pentru mașinile producătorului chinez
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Guvernul german a fost în măsură să atribuie responsabilitatea pentru atacul cibernetic actorilor de stat chinezi pe baza informațiilor furnizate de serviciile sale de informații, se arată în comunicatul ministerului.

Hackerii au compromis dispozitivele finale ale unor persoane fizice și companii, a adăugat acesta, scrie News.ro.

Agenția germană de cartografie și geodezie (BKG) joacă un rol important pentru mai multe organizații de stat și private, inclusiv pentru cele implicate în infrastructura critică, a precizat ministerul.

Serviciile de securitate se așteaptă ca China să își intensifice în continuare activitățile de spionaj de stat, a mai declarat ministerul.

Plan - Statul român vrea să devină fabricant și furnizor direct de materie intermediară pentru mai multe industrii, inclusiv pentru cel mai mare producător de îngrășăminte din țară CITEȘTE ȘI Plan - Statul român vrea să devină fabricant și furnizor direct de materie intermediară pentru mai multe industrii, inclusiv pentru cel mai mare producător de îngrășăminte din țară

Tensiunile privind spionajul chinez în Germania și în alte țări occidentale au crescut în ultimele luni, în special după arestarea - foarte mediatizată - a unui asistent al Parlamentului European în aprilie.

"Prin urmare, contracarăm cu hotărâre aceste amenințări și ne-am sporit semnificativ protecția", a avertizat Faeser.

Ministerul de Externe al Chinei nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii, menționează Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
spionaj cibernetic
china