Emirul Kuwaitului a numit un nou prinț moștenitor

Emirul Kuwaitului a numit un nou prinț moștenitor
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2024

Emirul Kuwaitului, Mechal al-Ahmad al-Sabah, a numit un nou prinț moștenitor, Sabah al-Khaled, la aproximativ șase luni de la accederea la tron, a anunțat agenția de stat Kuna, citată de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În vârstă de 71 de ani, Sabah al-Khaled a fost prim-ministru al Kuweitului între 2019 și 2022 și ministru de externe între 2011 și 2019.

Veneția introduce noi restricții pentru turiști CITEȘTE ȘI Veneția introduce noi restricții pentru turiști

În luna mai, mica monarhie din Golf a trecut printr-o criză politică atunci când emirul în vârstă de 83 de ani, aflat la putere din decembrie, a dizolvat parlamentul la doar șase săptămâni după alegerile parlamentare. El a anunțat, de asemenea, suspendarea anumitor articole din Constituție pentru o perioadă care nu depășește patru ani, scrie News.ro.

Emirul Kuweitului a aprobat apoi formarea unui nou guvern, al nouălea în patru ani și al doilea de la învestirea sa în decembrie.

Spre deosebire de celelalte monarhii din regiune, Kuwait, membru OPEC, are un parlament influent, chiar dacă cheile puterii rămân în esență în mâinile familiei conducătoare al-Sabah. Membrii parlamentului, aleși pentru mandate de patru ani, se bucură de prerogative considerabile. Disputele lor constante cu executivul au dus la o succesiune de guverne.

Kuwaitul, care se învecinează cu Arabia Saudită și Irak, deține 7% din rezervele mondiale de țiței. Are unul dintre cele mai puternice fonduri suverane de investiții din lume. Cu toate acestea, crizele repetate au împiedicat adoptarea de reforme pentru a-și diversifica economia.

viewscnt
Afla mai multe despre
kuwait
mechal al-ahmad al-sabah