Cea mai mare bază NATO din Europa, construită la Constanța. Va fi un orășel

Cea mai mare bază NATO din Europa, construită la Constanța. Va fi un orășel
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2024

Cea mai mare bază NATO din Europa este construită lângă aeroportul Mihail Kogălniceanu, din Constanța, la doar 100 de kilometri de granița cu Ucraina și pe malul Mării Negre, pe care Rusia o pretinde ca fiind a ei. Un reportaj realizat de televiziunea germană de știri N-tv arată că această bază va găzdui în viitor 10.000 de soldați din armata, aviația și marina NATO. NATO vrea să întărească flancul estic al alianței, care coincide cu estul României.

Locația este strategică, fiind aproape de Ucraina și la doar 15 kilometri de Marea Neagră. În contextul anexării Crimeei de către Rusia și a invadării Ucrainei, NATO consideră această extindere mai importantă ca niciodată, arată Libertatea.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Coreea de Nord își deschide granițele pentru turiștii străini după ani de izolare. „Utopia socialistă” din nordul țării, prima care va putea fi vizitată CITEȘTE ȘI FOTO Coreea de Nord își deschide granițele pentru turiștii străini după ani de izolare. „Utopia socialistă” din nordul țării, prima care va putea fi vizitată
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În următorii 20 de ani, Mihail Kogălniceanu va fi extins și modernizat semnificativ, ajungând la o suprafață de 3.000 de hectare. Aceasta va include noi piste pentru avioane de luptă, hangare și depozite de muniție și combustibil.

Extinderea va costa 2,5 miliarde de euro și va dura până la 20 de ani.

Sevilla vrea să oprească alimentarea cu apă pentru 5.000 de apartamente închiriate ilegal turiștilor CITEȘTE ȘI Sevilla vrea să oprească alimentarea cu apă pentru 5.000 de apartamente închiriate ilegal turiștilor

Pe lângă infrastructura militară, vor fi construite școli, grădinițe, magazine și un spital pentru familiile soldaților NATO. Practic, se va construi un oraș militar la marginea Constanței.

În România sunt staționați 70.000 de militari NATO.

O bază NATO în România ar putea scuti Germania de a fi cea mai importantă bază militară americană, arăta în primăvară Frankfurter Rundschau. Ținând seama de mărimea bazei de peste 3.000 ha, Kyiv Post compara proiectul bazei cu dimensiunile unui orășel.

De la izbucnirea războiului din Ucraina cele mai îngrijorate din cauza retoricii ruse sunt mai ales statele baltice de la frontiera cu Rusia. Vladimir Putin a amenințat în mod repetat Letonia și a criticat atitudinea acesteia față de minoritatea rusă, care este tratată foarte prost. Putin a avertizat asupra faptului că populația rusă din Letonia s-ar putea întoarce împotriva țării.

viewscnt
Afla mai multe despre
nato
mihail kogălniceanu