Peste 2.800 de locuri în școlile de agenți și subofițeri, scoase la concurs de MAI pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2018

Peste 2.800 de locuri în școlile de agenți și subofițeri, scoase la concurs de MAI pentru sesiunea de admitere din ianuarie 2018
scris 14 oct 2017

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizează un concurs de admitere în ianuarie 2018 în școlile de agenți și subofițeri, punând la dispoziția candidaților peste 2.800 de locuri pentru agenți de poliție, subofițeri jandarmi, subofițeri pompieri și polițiști de frontieră.

Potrivit MAI, cele 2.880 de locuri din școlile de agenți și subofițeri sunt împărțite astfel: 1.600 pentru agenți de poliție, 700 pentru subofițeri jandarmi, 300 pentru subofițeri pompieri și 280 pentru polițiști de frontieră, locurile fiind atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Excepție face Școala de Subofițeri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, unde se pot înscrie doar bărbați, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, școlile care vor organiza sesiunea de admitere din ianuarie, care este o premieră, sunt Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, unde sunt disponibile 1.300 de locuri, Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, cu 300 de locuri, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea, care are 280 de locuri, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgășani, cu 350 de locuri, Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni – 350 de locuri și Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești – 300 de locuri.

ANOFM: Peste 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. Cele mai multe sunt în București, Prahova și Sibiu CITEȘTE ȘI ANOFM: Peste 27.000 de locuri de muncă vacante la nivel național. Cele mai multe sunt în București, Prahova și Sibiu

Reprezentanții Ministerului de Interne spun că recrutarea angajaților se va face în funcție de domiciliul sau reședința acestora, unitățile teritoriale și centrale ale Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Candidații trebuie să depună cererea de înscriere, actele de studii și restul documentelor necesare pentru admitere în sesiunea ianuarie 2018 la departamentele de resurse umane până la 5 decembrie 2017.

Tematica și bibliografia de concurs, precum și calendarul etapei de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se vor afișa pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Probele de concurs constau într-un test scris, probe sportive, test psihologic și evaluare medicală.

Concursul de admitere se va desfășura între 13 și 21 ianuarie 2018, în funcție de calendarul stabilit de fiecare școală în parte.

Purtătorul de cuvânt al MAI declara, la sfârșitul lunii septembrie, că au fost luate măsuri pentru reducerea deficitului de personal, fiind aprobat un pachet de măsuri în acest sens, inclusiv pentru întărirea autorității polițistului.

Astfel, au fost suplimentate locurile din școlile de agenți și subofițeri, urmând să fie pregătite două promoții în fiecare an, alternând perioadele de școală cu cele de practică, iar perioada de școlarizare a fost redusă de la doi ani la un an.

„În acest fel vom avea anual între 2.800 și 5.600 de agenți și subofițeri care vor termina școlile noastre, față de 1.500 în prezent. Cele două promoții se vor afla în școală și în practică în mod alternativ. Astfel, când o promoție se află în școală pentru pregătirea teoretică, cealaltă se va afla în practică la unitățile operative”, a spus Monica Dajbog.

De asemenea, a mai exemplificat ea, creșterea cifrei de școlarizare va permite ca încadrarea din sursă externă să se facă doar pentru ocuparea acelor funcții specializate pentru care nu este asigurată pregătirea în școlile ministerului.

Erdogan cere o decizie din partea UE cu privire la candidatura Turciei CITEȘTE ȘI Erdogan cere o decizie din partea UE cu privire la candidatura Turciei

„Primul efect va fi acela că promoția de agenți 2017-2018 va absolvi mai devreme, respectiv în decembrie anul acesta, iar din ianuarie 2018 aproape 1.500 de noi angajați vor intra în serviciu. Următorul examen de admitere pentru școlile de agenți și subofițeri va fi organizat în luna ianuarie 2018”, a subliniat Dajbog.

Reprezentantul MAI a mai spus că va fi consolidat nivelul de pregătire al polițiștilor, absolvenții putând urma cursuri de pregătire tactică, precum cele organizate la nivelul Poliției Capitalei, fiind în desfășurare și la nivelul județelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
agenti de politie
ofiteri