Lista firmelor care au depus proiecte pentru a primi de la stat prin programul Start-Up Nation până la 200.000 de lei, decontând astfel inclusiv cheltuielile pentru cumpărarea de masini, laptopuri, imprimante, biciclete, motociclete, ATV-uri, dar și de spații de birouri, precum și costuri cu salarii, chirii, costuri pentru utilități, ca și cheltuielile pentru cursuri de management, realizări de site-uri și promovare online, cuprinde peste 19.200 de societăți.
Înainte de a fi prezentată aici, lista a fost postată cu mult înainte pe Profit Insider
Întreaga listă care prezintă și punctajul obținut de fiecare firmă poate fi văzută AICI.
De precizat că la, la punctaje egale, prevalează în ordine:
- numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create în cadrul programului
- numărul de locuri de muncă ocupate de persoane defavorizate/șomeri/absolvenți după 2012
- achiziția de echipamente tehnologice
- activitatea pentru care accesează programul
- data și ora înscrierii în program
Ministerul pentru Mediul de Afaceri a transmis anterior că programul va avea o sesiune suplimentară, tot în acest an, în limita banilor rămași neconsumați, după evaluarea dosarelor înscrise în actuala etapă.
Firmele care vor să atragă bani prin acest program trebuie să creeze cel puțin 1 loc de muncă pe care să-l mențină 2 ani, grantul maxim care poate fi acordat fiind de 200.000 lei, firma trebuind să fie înființată după 30 ianuarie 2017.
Anual vor fi finanțate circa 10.000 de start-up-uri, Guvernul estimând că astfel vor fi create 15.000-17.000 noi locuri de muncă.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Angajatorii vor fi scutiți, până la 5 ani, de impozit și contribuții pentru tinerii angajați în agricultură sau industria alimentară. Salariații vor avea aceleași scutiriDetaliile programului, lansat din iunie, sunt explicate VIDEO, în detaliu: