Fressnapf se extinde în România

Fressnapf se extinde în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2024

Compania germană Fressnapf, cel mai mare retailer european de produse pentru animale de companie, a cărei intrare în România a fost anunțată în premieră de Profit.ro în 2022, deschide un nou magazin în România, la Râmnicu-Vâlcea.

Strategia de expansiune a brandului va continu cu deschiderea altor magazine, planificate până la sfârșitul anului 2024 în Pitești, Bacău și Crevedia. Până la sfârșitul anului, compania va opera 33 de magazine în toată România.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO&DOCUMENT Sindromul dedublării revine la Palatul Victoria: Ciolacu a votat, ca deputat, proiectul de taxare a mașinilor în marile orașe, dar ca premier se opune normelor de aplicare CITEȘTE ȘI FOTO&DOCUMENT Sindromul dedublării revine la Palatul Victoria: Ciolacu a votat, ca deputat, proiectul de taxare a mașinilor în marile orașe, dar ca premier se opune normelor de aplicare
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În 2025, Fressnapf planifică implementarea unei platforme de comerț electronic.

Recent, compania a decis să își capitalizeze masiv filiala locală, cu 500.000 lei, dar și o primă de emisiune de 71 milioane lei.

În toamna anului 2019, Profit.ro a anunțat că rețeaua cehă de magazine Super Zoo, controlată de grupul Placek, cel mai mare retailer de produse pentru animale de companie din Cehia și printre cei mai mari jucători din regiune, cu vânzări anuale de peste 115 milioane euro, se pregătește să intre în România pentru a concura Animax, cea mai mare rețea de petshopuri de pe piața locală.

Informația a fost confirmată ulterior prin apariția pe piața locală a companiei germane, care a și început o extindere rapidă.

În toamna anului trecut, Profit.ro a anunțat că retailerul va prelua și magazinele Super Zoo, cu tot cu angajații acestora, din România.

Fressnapf se extinde în România

Rețeaua Super Zoo este concentrată în principal în Cehia, unde deține 81 de magazine, fiind pe piață din 2004. În 2008 a intrat și în Slovacia.

FOTO Primul vapor cu mașini electrice Leapmotor pentru Europa CITEȘTE ȘI FOTO Primul vapor cu mașini electrice Leapmotor pentru Europa

Retailerul face parte din grupul Placek, care în 2015 a cumpărat cea mai mare rețea de magazine de profil din Polonia, Kakadu, și un pachet de acțiuni la compania care operează rețeaua Mr. PET din Slovenia, atingând astfel un total de 160 de magazine în Cehia, Slovacia, Polonia, Rusia, Ucraina, Letonia și Slovenia.

Grupul Placek se prezintă drept liderul absolut al pieței de profil în Europa Centrală și de Est, începând în Cehia și construcția unui nou depozit, de 8.700 metri pătrați, cea mai mare investiție imobiliară din istoria companiei. 

Grupul este condus de Dusan Placek (46 de ani).

Fressnapf, cu peste 1.650 de magazine și 12.000 de angajați în 11 țări europene, este pe piață din 1992, cu unități în franciză, din 1997 lansând primele magazine din afara Germaniei.

Celebru producător de scaune auto intră în insolvență și îngroașă lista companiilor germane din industria auto aflate în dificultate CITEȘTE ȘI Celebru producător de scaune auto intră în insolvență și îngroașă lista companiilor germane din industria auto aflate în dificultate

România a fost prima nouă piață directă de desfacere, după lansarea din Polonia, din 2012.

Retailerul este însă și furnizor la nivel global, livrând anual, din China până în America de Nord și în toată Europa, peste 10.000 de containere pe cale maritimă și 25.000 de transporturi prin camioane.

Compania are vânzări anuale de peste 3 miliarde de euro.

În România, cel mai mare lanț de petshopuri este Animax, vândut în 2021, cum a anunțat în premieră Profit.ro, de firma americană de investiții The Rohatyn Group (TRG) către fondul A&M Capital Europe (AMCE), cu sediul în Londra, parte din grupul de investiții A&M Capital, cu active de peste 3 miliarde euro. 

Piața locală de hrană și accesorii pentru animale de companie este estimată la peste 3 miliarde de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
super zoo
petshop
animax