Frații Pavăl operează o infuzie masivă de capital a holdingului prin care controlează Dedeman

Frații Pavăl operează o infuzie masivă de capital a holdingului prin care controlează Dedeman
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 15 apr 2019

Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj și cel mai mare business dezvoltat de antreprenori români, au operat o infuzie masivă de capital către Pavăl Holding, societate înființată recent și controlată tot de cei doi frați.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Povestea fraților Dedeman a fost relatată aici de Profit.ro, cu anunțul că cei doi pun bazele a două fonduri de investiții, unul pentru investiții imobiliare și un fond de capital de risc pentru investiții în startup-uri românești. Fondul pentru IMM a fost lansat recent.

Urmărește-ne și pe Google News

Acum, cei doi frați au semnat actele pentru majorarea capitalului social cu 2,1 miliarde de lei, la 6,65 miliarde lei, prin emiterea unor noi acțiuni.

Tranzacție IT: Furnizorul clujean de soft AROBS semnează o nouă achiziție CITEȘTE ȘI Tranzacție IT: Furnizorul clujean de soft AROBS semnează o nouă achiziție

Pavăl Holding deține 67,5% din Dedeman, Dragoș Pavăl are pe numele său 19,4%, iar Adrian Pavăl deține tot pe numele său o participație de 12,9%.

La începutul anului, cei doi frați au semnat o majorare substanțială și a capitalului Dedeman, în echivalent a aproape 130 milioane euro, din profitul nerepartizat în anii anteriori. În urma acestei operațiuni, capitalul Dedeman a urcat de la 1,25 miliarde lei la 1,85 miliarde lei.

Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză în agribusiness: Gigantul american Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc la nivel mondial, cumpără o nouă companie din România

Legislația actuală încurajează înființarea în România a societăților de tip holding, prin scutire de impozit pe profit pentru câștigurile realizate din vânzarea participațiilor în filiale, în anumite condiții. Sunt de asemenea scutite de impozit pe profit dividendele primite de o societate din România de la filialele sale. Această scutire este însă aplicabilă numai în cazul în care societatea care realizează aceste câștiguri din vânzare de acțiuni sau din dividende este plătitoare de impozit pe profit. 

Holdingul și-a trecut deja în portofoliu o primă tranzacție, la finele anului trecut, când nu mai puțin de 2 treimi din plasamentul privat realizat la Alro Slatina, anunțat în exclusivitate de Profit.ro, a fost reprezentat de achiziția în valoare de 496 milioane lei a Pavăl Holding.

Cei doi antreprenori au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și, mai nou, în industrie (Alro).

EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: Ovidiu Buluc, care și-a vândut afacerea Farmexim și Help Net, intră pe piața imobiliară printr-o tranzacție de peste 5 milioane euro

La acest moment, cei doi sunt în discuții pentru construcția unui stadion, cumpărând în acest sens activele Letea.

În 2017, cu peste 9.800 de angajați, compania a avut afaceri de 6,3 miliarde lei și un profit net de 889,1 milioane lei.

Frații Pavăl operează o infuzie masivă de capital a holdingului prin care controlează Dedeman

Date termene.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
dedeman
dragos paval
bacau
fotbal
stadion