Efectele Brexit: Germania propune reducerea numărului de comisari UE și înființarea unei armate comune

Efectele Brexit: Germania propune reducerea numărului de comisari UE și înființarea unei armate comune
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 iul 2016

La nici 10 zile de la referendumul în care britanicii au votat în favoarea ieșirii din Uniunea Europeană, ministrul german al Economiei, Sigmar Gabriel, a propus reducerea numărului de comisari UE și revizuirea bugetului anual al blocului. Viziunea nemților cu privire la noua Uniune Europeană nu se oprește aici.

Gabriel, care este și vicecancelarul Germaniei, propune înființarea unei forte armate comune la nivelul UE și se declară convins că Scoția va fi acceptată în sânul Uniunii dacă își declară independența de Marea Britanie.

Urmărește-ne și pe Google News

"O Europă în care 27 de comisari încearcă să își dovedească abilitățile nu are sens. Ar fi bine ca numărul acestora să fie redus", a spus ministrul într-un interviu publicat sâmbătă de publicația locală Neue Osnabruecker Zeitung, preluat de Reuters.

Oficialul german consideră că Brexit-ul nu va pune în pericol existența UE. Potrivit lui Gabriel, în câteva zeci de ani, Marea Britanie ar putea chiar să se alăture din nou blocului comunitar, având în vedere că majoritatea tinerilor alegători au votat pentru păstrarea statutului de membru UE.

JPMorgan: Scoția va ieși din Marea Britanie înainte de Brexit și va introduce o nouă monedă CITEȘTE ȘI JPMorgan: Scoția va ieși din Marea Britanie înainte de Brexit și va introduce o nouă monedă

"Trebuie să păstrăm legăturile. Dacă ne dorim ca noile generații să mai aibă o voce la nivel global, atunci ne trebuie o voce europeană. Nici măcar o Mare Britanie, sau o Germanie, puternică nu va mai fi capabilă să se facă auzită de una singură", spune Gabriel.

Ministrul Economiei a adăugat că Marea Britanie trebuie să fie tratată cu corectitudine în timpul procesului pentru ieșirea din UE, însă a sugerat că britanicii vor trebui să prioritizeze negocierile cu Bruxelles-ul în funcție de obiectivele imediate.

"Nu ar fi acceptabile negocieri simultane pe tema ieșirii din Uniune și a relațiilor viitoare cu blocul comunitar, așa că Guvernul britanic poate să aleagă cele mai bune aspecte din cele două serii de negocieri", a spus Gabriel.

Vicecancelarul Germaniei a adăugat că Scoția va fi acceptată ca membru deplin al UE în eventualitatea în care se va desprinde de Marea Britanie.

Totodată, Gabriel a recomandat înființarea unei armate comune la nivelul Uniunii, în pofida faptului că Bruxelles-ul s-a opus până în prezent propunerilor referitoare la extinderea politicilor UE în domeniul militar avansate de Germania și Franța.

În ceea ce privește bugetul comunitar, Gabriel a spus că autoritățile de la Bruxelles trebuie să analizeze dacă fondurile de la buget vor merge în continuare în proporție de circa 40% către agricultură, în condițiile în care sumele destinate cercetării, inovației și educației sunt cu mult sub acest nivel.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
uniunea europeana
ue
comisari
buget
armata
brexit