VIDEO Profit.ro TV Maratonul de Retail și Retail Banking - Președintele InfoCons, Sorin Mierlea: Consumatorii, de la persoane la firme, să verifice orice produs sau serviciu în sistemul de alertă. Trebuie verificată și compoziția ciorbelor comandate online!

VIDEO Profit.ro TV Maratonul de Retail și Retail Banking - Președintele InfoCons, Sorin Mierlea: Consumatorii, de la persoane la firme, să verifice orice produs sau serviciu în sistemul de alertă. Trebuie verificată și compoziția ciorbelor comandate online!
scris 12 dec 2024

În sistemul de avertizare european există mii de produse cu alertă, iar în aplicația gratuită InfoCons, care poate fi descărcată pe orice sistem de operare, pot fi găsite toate aceste alerte în timp real, astfel încât un consumator, persoană fizică sau firmă, să poată verifica un produs sau un serviciu. Totodată, aplicația permite efectuarea de reclamații, în România numărul acestora fiind încă mult sub media europeană, iar dezvoltarea unei astfel de atitudini civice contribuie la un comerț mai curat și în România, a arătat președintele InfoCons, Sorin Mierlea, la Maratonul Profit.ro TV – Retail și Retail Banking.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Garanti BBVA

VIDEO POATE FI VĂZUT MAI JOS

VIDEO Profit.ro TV Maratonul de Retail și Retail Banking - Adriana Manu, FAN Courier: În ultimii 2 ani am investit foarte mult în eficientizarea livrărilor. Peste 60% din livrări vin din e-commerce CITEȘTE ȘI VIDEO Profit.ro TV Maratonul de Retail și Retail Banking - Adriana Manu, FAN Courier: În ultimii 2 ani am investit foarte mult în eficientizarea livrărilor. Peste 60% din livrări vin din e-commerce
Urmărește-ne și pe Google News

”În momentul în care cumpărăm o pereche de ciorapi cumpărăm o cremă, cumpărăm un prelungitor sau cumpărăm gresie, scanăm codul de bare al produsului respectiv și dacă apare acolo, înseamnă că are o problemă gravă de alertare, iar când o autoritate publică a Uniunii Europene notifică un produs în sistemul de alertă înseamnă că este atât de periculos încât el trebuie să fie delistat în 24 de ore”, a arătat Sorin Mierlea.

Președintele InfoCons recomandă ca la cumpărarea oricărui produs să fie verificate trei lucruri: să existe etichetă în limba română, să se elibereze documente fiscale, care constituie o bază pentru garanție, și utilizarea aplicației InfoCons, care poate fi mijloc de protecție în toate țările europene.

”Acest tip de atitudine cred că poate încă puțin lipsește românului, de a înțelege că de câte ori merge la cumpărături (...), el merge și face un control. Este un fel de comisar de protecția consumatorilor care premiază pe cei de la care cumpără și îi sancționează pe cei de la care nu cumpără”, a afirmat Mierlea.

SURSE Structura noului Guvern: Câte ministere revin fiecărui partid, cine va fi premier. Condiție: Candidat comun la prezidențiale, dar nu liderii partidelor CITEȘTE ȘI SURSE Structura noului Guvern: Câte ministere revin fiecărui partid, cine va fi premier. Condiție: Candidat comun la prezidențiale, dar nu liderii partidelor

El a dat ca exemplu și practica de a comanda online și a subliniat că orice produs, fie și o ciorbă, inclusiv în aplicațiile de comenzi online, trebuie să aibă specificate toate ingredientele și eventuali aditivi de gust, pentru ca un client să poată face o alegere informată. 

”Decizia trebuie să fie la noi astăzi, putem să avem aceste decizii și consumatorul să nu fie influențat doar de reclame, doar de reduceri extraordinare, mi s-a părut gustul sau mirosul, și să fim convinși că ceea ce este cu adevărat în interior este cu adevărat ceea ce ne dorim”, a afirmat președintele InfoCons.

Sorin Mierlea a arătat că aplicația InfoCons este utilă și firmelor care achiziționează produse sau servicii pentru angajații proprii, care să nu le pună viața sau activitatea în pericol, iar verificarea permanentă a acestor produse și servicii se poate dovedi utilă pe termen lung.

Elena Udrea rămâne după gratii; ICCJ i-a respins revizuirea condamnării în dosarul Gala Bute CITEȘTE ȘI Elena Udrea rămâne după gratii; ICCJ i-a respins revizuirea condamnării în dosarul Gala Bute

Președintele InfoCons a mai arătat că în România numărul reclamațiilor care vin de la consumatori este mult sub media europeană, iar o țară precum Germania are un număr dublu de reclamații la mia de locuitori. 

”Este extrem de important este să avem această atitudine de a face și o reclamație. Reclamația nu este doar un mijloc de a corecta un agent economic, este în primul rând pentru cel care vine din spatele nostru să nu mai pățească ce am pățit noi”, a subliniat președintele InfoCons. 

Mierlea a mai amintit că, prin aplicație, consumatorii pot reclama serviciile turistice sau autoritățile publice, iar în ce privește domeniul bancar, clienții pot fi informați cu privire la alegerea potrivită a unui credit, posibilitățile de refinanțare sau chiar privind probleme cu cardurile de credit.

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin mierlea
infocons
aplicație
produs
verificare
alertă
compoziție
ciorbă