Recunosc, am toleranță care tinde asimptotic spre zero față de reguli impuse cu forța. Adică o ură viscerală, ca să fie clar. Nu-mi plac deloc fatalitatea și lipsa argumentelor. Îmi jignesc inteligența, atât câtă e, formule de genul “așa trebuie”, “așa zic eu” și derivatele ca argument.
Accept însă Argumentul mânuit de oameni inteligenți. Accept chiar dacă inteligența ascunde și-un dram de perfidie.
Accept că biserica și credința (două lucruri diferite, după părerea mea) nu sunt mereu cu Har și cu Lumină. Sunt creștin ne-practicant, mea culpa, nu mă duc la biserică decât cu câteva excepții (de biserici, locații unde am trăit cu adevărat clipe importante), în rest pot simți credința și rugăciunea oriunde. Dacă asta mă face preponderent ateu, așa să fie, nu mă pricep.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Nu accept însă ca oamenii să nu poată merge într-un stat de drept în locurile care pentru ei sunt sfinte. Biserica, cimitirul unde își liniștesc sufletul vorbind cu cei dragi plecați dintre noi, sau pur și simplu un colț dintr-o casă pe care au împărțit-o cu persoana iubită.
Nu accept atotsuficiența și indolența ca stil de guvernare și ca unic Argument al autorității vremelnice…
Nu cred că ar trebui să închidem ochii sau să privim în altă parte în numele unui bine viitor și ipotetic, la îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale.
Am înțeles, “the greater good” prevalează. Ok. Găsiți o cale! O altă cale!
Voi conduceți, aveți hățurile în mâini, v-ați erijat, ați fost aleși, nu mi-e clar și nu asta contează acum. Ați avut ghinion, ați tras lozul necâștigător de a guverna într-o criză gravă și dură.
Găsiți o cale legală și morală să nu despărțiți oamenii de oameni. Să nu puneți paznici la cimitire. Gândiți-vă că într-o (bună, rea) zi toți avem bilet într-acolo. Doar dus.
Nu prezumați că suntem infractori și / sau stupizi, inculți, ne-educați, analfabeți funcțional, că nu înțelegem ce înseamnă distanțare socială, pericol, boală, igienă și alte concepte de un filosofic absolut.
Voi trebuie să găsiți soluții, nu să îngrădiți tot de frică de a nu vi se pune în cârcă lipsa lor.
Voi, autoritățile trebuie să gândiți dincolo de ziua de mâine când veți da ordonanța militară numărul n-șpe. Pentru ca mâine seară sau poimâine dimineață să dați amenzi pe care, din ce ați constatat, statistic până acum, există un grad uriaș de ne-plată. Nu pe aceste încasări vă construiți proiecția bugetară.
A trebuit să iasă Președintele, după cel puțin 20 intervenții zilnice și uneori de două ori pe zi ca spălatul pe dinți din “mesajele de interes”, total neinspirate și neinspirante, să vă și să ne aducă aminte că dezastrul acestei țări nu este Covid-19 de două luni, ci clasa politică de 30 ani. Și populismul deșănțat și hâd. Târziu, dar așa cum zic contemporanii lui Macron (și nu mă refer la vestele galbene): “mieux plus tard que jamais”.
ONU (Organizația Națiunilor Unite), nu prompteristele cu mimici grave și cu mască ce ne anunță morții zilele astea de prin curți de spitale conduse de incompetenți și inconștienți politruci – în spatele camerei de filmat nimeni nu poartă mască, ați observat? Cameramanii, operatorii de teren nu au. De ce oare?
Așadar, ONU estimează că 389.000.000 (Milioane !) de Copii vor fi afectați de criza post-Covid și sute de mii dintre ei vor muri. Da, vor muri sute de mii de copii! Asta spune ONU, nu vreun ONG de cartier.
Adică, guverne, autorități, riscând să protejăm lăudabil viețile a câteva sute de bătrâni, 85% cu comorbidități și 90% dintre ei bolnavi de alte maladii în fază terminală, ni se vor scurge printre degete viețile a sute de mii de copii. Adică Viitorul. Și atunci, pentru cine ne protejăm? Pentru statistici? Pentru a aplatiza curba? Pentru a nu fi doar “micul Paris”, ci și “noua Italie”?
Nu-mi place presa zilele acestea. Contează cum prezinți o știre. O poți face pozitivă sau negativă, din topică, din “ ondei”, cum se spune prin redacții. De exemplu, dacă începi grav și cu ton plângăcios “escaladare explozivă a numărului de cazuri de îmbolnăvire și a deceselor, România se apropie de cel mai negru scenariu?” sau “de ieri până astăzi, doar 345 de cazuri noi, cel mai mic număr din ultimele două săptămâni” este o mare diferență. Ni se spune pe șleau că știrea negativă vinde, că emoția pe care o stârnește în subconștient este mult amplificată față de cea pozitivă.
Nu putem continua așa. Vibrația joasă înseamnă frică, nesiguranță, depresie, ingredientele care duc la frustrare, la sistem de apărare slab, la anevrism mental, la boală. Nu veți mai avea ce conduce. O masă amorfă și ne-productivă financiar și economic este nociv de contra-productivă. Nu va mai avea cine să plătească amenzile și impozitele, nu mai spun de producție. Sute de milioane de lei și zeci de mii de amendați. E foarte bine că se aplică Legea. Așa și trebuie. Legea trebuie să aibă și Spirit, nu doar Literă. 82% din PIB-ul României este adus de companii private. Din acestea, mai mult de 85% sunt IMM-uri di doar restul mari coprorații. Care oricum scot banii din România, nu-i pun la muncă aici. În felul acesta ne îndreptăm spre haos. Deși lumea pare placidă și amorfă, nu subestimați resorturile ultime și ancestrale ale unei populații care nu mai are ce pierde. Și îi e foame. Continuarea o găsiți in “Psihologia mulțimilor” a lui Gustave Le Bon, dar s-ar putea să nu vă placă. Einstein a spus-o foarte bine: “Nu știu ce arme sofisticate se vor folosi în al treilea război mondial, dar al patrulea sigur va fi cu pietre și topoare”
Interesant că Statement, adică exact ceea ce reprezintă acest text, este anagrama de la Testament.
Un material Legal Marketing