Trend în industria prelucrătoare a României. Institutul Național de Statistică (INS) a publicat astăzi evoluția comenzilor noi pentru manufacturi, respectiv fabricile și uzinele care modifică substanțial materii prime și scot produse cu valoare adăugată mare. De la un plus de 6,4% în iunie anul trecut, s-a ajuns azi la o creștere anemică, de 0,2%. Cifra aceasta este și ea dopată doar de comenzile pentru mașini și pentru construcții. În rest, sunt scăderi majore în majoritatea domeniilor. Cel mai mult suferă metalurgia și textilele.
Datele semnal dezamăgitoare privind creșterea economică publicate azi dimineață de Statistica oficială determină economiștii să taie din așteptările pentru acest an.
Industria auto din România, bazată pe cele două companii, Renault și Ford, se confruntă în 2024 cu condiții dificile de piață, care vin la finalul unei crize prelungite. Ambele companii au un an cu modele noi intrate în producție, însă tendințele de frânare a piețelor internaționale ar putea influența nivelul producției din cele două uzine, de la Mioveni și Craiova.
Industria și-a revenit ușor în iunie, cu o dinamică bună față de luna precedentă, peste așteptările analiștilor, și a ieșit de sub perioada de contracție anuală.
Chiar dacă turismul rutier înregistrează o creștere din ce în ce mai mare în Grecia, nu toate zonele au fost la fel de câștigate în acest an. Cei care au toate motivele să zâmbească sunt cei care activează în zona Evros, datorită sosirii unui număr mult mai mare de turiști, preponderent turci, în timp ce regiunile Pieria și Salonic resimt un declin care vine în principal dinspre piața românească, potrivit Rador Radio România.
Companie care în luna aprilie a anunțat un contract de aproape 50 milioane lei, Iproeb vine cu rezultate financiare foarte bune la jumătatea anului.
Vânzările globale de vehicule complet electrice și plug-in hybrid au crescut cu 21% în iulie, datorită celei mai puternice creșteri din China din acest an și în ciuda scăderii cererii în Europa, a declarat firma de cercetare de piață Rho Motion, citată de Reuters.
Piața restaurantelor din România a fluctuat, cu perioade de creștere evidentă precum 2015 – 2019, urmate de provocări care i-au impactat puternic evoluția. Pandemia de COVID-19 a dus la închiderea definitivă a 30% dintre business-urile din sectorul ospitalității.
Instalațiile fotovoltaice, atât cele deținute de companii, dispecerizabile, cât și cele ale prosumatorilor, nedispecerizabile, asigură, în ultimele zile, la orele prânzului (între 12,30 și 14,00) aproximativ 35% din producția totală de energie din România, fiind, în acel interval, de departe cea mai importantă sursă din sistem.
Cu prețuri în creștere ale aluminiului primar la London Metal Exchange și cu livrări cantitative în creștere, combinatul Alro raportează la S1 venituri mai mari și un rezultat net pozitiv.