Facturile de energie ale clienților cu un consum lunar mai mic de 100 de KWh se vor dubla începând cu 1 aprilie 2025, odată cu reliberalizarea pieței, în ipoteza, puțin probabilă, în care guvernul nu intervine cu un nou mecanism de reglementare și/sau subvenționare a prețului energiei, măcar pentru familiile cu venituri reduse. Deja existau pe piață oferte cu prețuri concurențiale care indicau această posibilitate, însă ele aveau doar un caracter indicativ, fiind valabile doar pe perioada aplicării plafonării/compensării de către guvern a prețului energiei. Acum a apărut și prima ofertă care se întinde peste perioada de plafonare, cea a PPC, care recent a achiziționat business-ul de furnizare al Enel din România.
Ministerul Energiei anunță că a făcut un pas important în modernizarea sistemului energetic național, prin semnarea a încă 25 de contracte de finanțare din cadrul Fondului pentru Modernizare, aferente Programului-cheie 3 – Sprijin pentru extinderea și modernizarea rețelei de distribuție a energiei electrice.
″Considerăm că această majorare a prețului reprezintă un semnal clar că este nevoie de investiții în menținerea surselor de producție existente și în construirea unora noi″, a declarat un executiv de top al operatorului de transport și sistem PJM Interconnection LLC, care operează o rețea electrică ce traversează un număr de 13 state americane.
Republica Elenă are în prezent termocentrale de profil cu putere instalată totală de 3.440 MW.
Renovatio Asset Management are peste 400 de puncte de încărcare în România, cu perspective de creștere la aproximativ 650 până în 2026. De partea cealaltă, la sfârșitul primului trimestru din 2024, existau circa 300 de puncte de încărcare în rețelele OMV și Petrom.
Muncitorii vor fi angajați cu contract de muncă pe 12 luni, cu posibilitate de prelungire. Perioada de probă va fi de 1 lună.
Criza energetică din Europa s-a încheiat în sfârșit, a semnalat directorul general al Shell, pe măsură ce prețurile de pe piață și volatilitatea revin la nivelurile dinaintea invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, scrie Financial Times.
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunță că primăria a atribuit contractul pentru achiziția celor 20 de minicentrale termice care vor fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienți. Primele 5 unități vor fi instalate în Punctul Termic Radu Beller (Str. Av. Radu Beller nr. 30/Str. Nicolae Constantinescu nr. 66), Punctul Termic 2 Victoriei (Str. Munții Tatra nr. 27), Punctul Termic 3 Labirint (Str. Matei Basarab nr. 85), Punctul Termic 7 Virtuții (Str. Virtuții nr. 17) și Punctul Termic 8 Virtuții (Str. Dealul Țugulea nr. 25).
Transgaz a semnat un contract de împrumut sindicalizat în valoare totală de 1,93 miliarde lei, pentru asigurarea finanțării proiectelor de investiții cuprinse în Planul de Dezvoltare a Sistemului Național de Transport gaze naturale.
Cu doar câteva zile înainte de a semna un acord de cooperare cu UE privind furnizarea de materii prime critice, Serbia a dat undă verde gigantului minier anglo-australian Rio Tinto pentru a dezvolta ceea ce ar putea fi cele mai mari rezerve de litiu din Europa. Cu toate acestea, proiectul ar putea fi amânat și mai mult din cauza unui nou val de proteste în toată țara, relatează Euronews, citată de Rador Radio România.