Compania de stat Electricite d'Haiti (EDH) a declarat că producția de la Peligre, cea mai mare hidrocentrală din țara caraibiană, a fost redusă la zero în urma protestelor privind distribuirea energiei electrice din țară, transmite Reuters.
Guvernul a aprobat aprobat finanțarea cu suma totală de jumătate de miliard de lei, din Fondul de Mediu, alimentat cu încasări din vânzări de certificate de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) alocate gratuit României de către UE, a mai multor proiecte de investiții ale companiei de stat Transgaz, operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale.
INFINEXA Restructuring, companie antreprenorială românească specializată în restructurarea firmelor aflate în dificultate, cu active de peste 130 de milioane de euro în administrare, scoate la vânzare a unui portofoliu de active în valoare de peste 65 de milioane euro, aparținând companiei Hidroconstrucția S.A.
Centrala de la Iernut, considerată necesară de operatorul de sistem Transelectrica pentru siguranța sistemului energetic în această iarnă, ar putea porni în probe în toamnă, Romgaz intenționând ca în această perioadă de testare, de 3-6 luni, să vândă energia produsă pe piața pentru ziua următoare operată de OPCOM, neavând alte contracte semnate.
Prețurile petrolului au scăzut cu peste 4%, până la cele mai reduse niveluri din aproape nouă luni, după informații potrivit cărora un acord ar fi iminent pentru a rezolva o dispută care a oprit producția și exporturile libiene, transmite Reuters.
România a depășit, marți dimineață, pragul de 3 miliarde metri cubi de gaze depozitate, reprezentând 94,3% din capacitatea de înmagazinare totală, o cantitate cu 186 milioane de metri cubi mai mare decât cea înmagazinată la aceeași dată a anului trecut, conform analizei Profit.ro.
Compania de stat Transelectrica, operatorul sistemului energetic național (SEN), vrea să construiască o nouă stație de transformare în Mehedinți, destinată preluării în sistem a energiei produse de ansamblul hidroenergetic Porțile de Fier II.
Grecia lansează o inițiativă de a forma un front comun cu țările balcanice ale Uniunii Europene cu privire la tarifele la energie electrică, deoarece creșterea lor dramatică, care a fost observată pentru prima dată în sud-estul Europei în iulie, nu este temporară, ci capătă caracteristici permanente, iar efectele sale nu poate fi contracarate prin subvenții guvernamentale.
Compania ucraineană de stat Ukrenergo, omoloaga Transelectricii din România, operatorul sistemului energetic al țării vecine aflate sub agresiunea militară a Rusiei, a confirmat oficial demiterea CEO-ului Volodimir Kudrîțki de către Consiliul de Supraveghere, măsură dezavuată de partenerii occidentali ai Ucrainei.
Proiectul prevede construirea în Marea Neagră a unui cablu submarin în lungime de aproape 1.200 de kilometri și cu capacitate de transfer de 1.000 MW, menit să interconecteze rețelele naționale de energie din Caucazul de Sud cu cea a Europei continentale și să aducă în UE, dar și în Balcani și Republica Moldova, energie regenerabilă produsă de azeri și georgieni.