Compania israeliană dezvoltatoare de proiecte de producție și stocare de energie regenerabilă Econergy, listată la Bursa din Tel Aviv, este aproape de obținerea ultimelor avize legale necesare înainte de startul construirii unui parc fotovoltaic în județul Constanța.
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OMV Petrom S.A. se intenționează externalizeze către Bonatti S.p.A. Parma Sucursala București, unele servicii de recondiționare și transport de material tubular, împreună cu activele și angajații care le deservesc.
Asociația Prosumatorilor din România (APCE) lansează „Ghidul noului prosumator” pentru a sprijini beneficiarii programului Casa Verde 2024. Cu o finanțare majorată la 30.000 de lei per prosumator eligibil și o componentă de stocare, acest ghid este esențial pentru a înțelege cum să beneficiati în acest program complex și să obțineți cele mai bune soluții pentru un sistem fotovoltaic de calitate.
Numeroase consilii locale și structuri de organizare comunitară din Anglia și Țara Galilor se opun în mod radical construirii de infrastructură energetică de rețea în mediul rural. Unele pun drept condiție pentru a accepta noi stâlpi, cabluri și stații în ″curtea″ lor plata de despăgubiri pentru comunități de ordinul a sute de milioane de lire sterline.
Gigantul energetic britanic BP urmează să crească producția de gaze din Egipt, cu aproximativ 5.66 milioane metri cubi și 8.000 de barili de condens pe zi din zăcământul Raven din Marea Mediterană în luna octombrie, scrie publicația Egypt Today.
Compania petrolieră maghiară MOL a început producția în cea mai mare fabrică de hidrogen verde din Europa Centrală și de Est, la rafinăria Dunărea din orașul Százhalombatta.
Grupul Engie România, parte a conglomeratului francez omonim de energie și utilități, a finalizat cea mai mare centrală hibridă de producție de energie electrică, eolian-fotovoltaică, din România, totodată prima sa investiție greenfield locală în regenerabile destinată operării proprii din ultimii peste 10 ani, proiect anunțat în premieră de Profit.ro în noiembrie anul trecut.
Curtea de Conturi a descoperit, potrivit Raportului pe 2022, cheltuieli operaționale majorate cu 6,91 milioane de lei pentru plăți realizate către furnizorii de energie electrică și gaze pentru clienții finali non-casnici care nu erau îndreptățiți să beneficieze de schema de compensare, pe baza Ordonanței de Urgență nr. 118 din 4 octombrie 2021. Potrivit oficialilor Curții de Conturi, în această speță a fost sesizată Direcția Națională Anticorupție.
Comisia Europeană lucrează la reguli mai stricte de finanțare pentru proiecte pe bază de hidrogen.
Compania de stat Electricite d'Haiti (EDH) a declarat că producția de la Peligre, cea mai mare hidrocentrală din țara caraibiană, a fost redusă la zero în urma protestelor privind distribuirea energiei electrice din țară, transmite Reuters.