Warren Buffett a făcut ceva curios cu acțiunile sale Apple

Warren Buffett a făcut ceva curios cu acțiunile sale Apple
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2024

O coincidență sau un plan genial? Warren Buffett deține acum exact același număr de acțiuni Apple ca și Coca-Cola, după ce și-a redus la jumătate participația la producătorul de iPhone-uri, transmite CNBC.

Mulți adepți ai lui Buffett au făcut această observație curioasă după ce un document de reglementare ”13-F” de miercuri seara a dezvăluit participațiile Berkshire Hathaway la sfârșitul celui de-al doilea trimestru, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Reacția Mega Image după ce Consiliul Concurenței și-a exprimat îngrijorări față de preluarea magazinelor Profi CITEȘTE ȘI Reacția Mega Image după ce Consiliul Concurenței și-a exprimat îngrijorări față de preluarea magazinelor Profi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Documentul a arătat un număr identic de 400 de milioane de acțiuni la Apple și Coca-Cola, cea mai veche și mai lungă poziție de acțiuni a lui Buffett.

Acest lucru i-a determinat pe unii să creadă că ”Oracolul din Omaha”, așa cum este numit miliardarul, a încheiat vânzarea de acțiuni ale producătorului de iPhone-uri.

”Dacă lui Buffett îi plac numerele rotunde, s-ar putea să nu intenționeze să vândă alte acțiuni Apple. Așa cum Coca-Cola este o deținere ”permanentă” pentru Buffett, la fel poate fi și Apple”, a spus David Kass, profesor de finanțe la Robert H. Smith School of Business de la Universitatea din Maryland.

Legendarul investitor în vârstă de 93 de ani a cumpărat pentru prima dată 14.172.500 de acțiuni Coca-Cola în 1988 și și-a majorat pachetul în următorii câțiva ani la 100 de milioane de acțiuni până în 1994. Așadar, investitorul și-a menținut deținerea constantă la Coca-Cola, timp de 30 de ani.

Datorită unor două runde de împărțire a acțiunilor 2 la 1 în 2006 și 2012, deținerea la Coca-Cola a Berkshire a ajuns la 400 de milioane de acțiuni.

Buffett a spus că a descoperit emblematica băutură răcoritoare când avea doar 6 ani. În 1936, Buffett a început la un moment dat să cumpere câte șase acțiuni Coca-Cola pentru 25 de cenți fiecare, din magazinul alimentar al familiei sale, pentru a le vinde prin cartier cu cinci cenți în plus.

Prețurile petrolului au crescut, pe baza datelor economice optimiste din SUA și a tensiunilor geopolitice CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au crescut, pe baza datelor economice optimiste din SUA și a tensiunilor geopolitice

Buffett a spus că atunci și-a dat seama de ”atractivitatea extraordinară pentru consumatori și de posibilitățile comerciale ale produsului”.

Investiția în companii de vârf în tehnologie, cum ar fi Apple, pare să sfideze principiile de investiții valorice ale lui Buffett, dar faimosul investitor a tratat-o ​​mai degrabă ca pe o companie de produse de consum, precum Coca-Cola, mai degrabă decât ca pe o investiție în tehnologie.

Buffett a promovat baza de clienți fideli ai iPhone-ului, spunând că oamenii ar renunța la mașini înainte de a renunța la smartphone-uri. El a numit chiar Apple a doua cea mai importantă afacere după grupul de asigurători din Berkshire.

Așa că a fost șocant pentru unii când a fost dezvăluit că Berkshire a renunțat la mai mult de 49% din pachetul de acțiuni la producătorul de iPhone în al doilea trimestru. Mulți au bănuit că face parte din managementul portofoliului sau dintr-o viziune generală a pieței, și nu o judecată asupra perspectivelor de viitor ale Apple.

Vânzarea a redus ponderea Apple în portofoliul Berkshire la aproximativ 30% de la aproape 50% la sfârșitul anului trecut. Și odată cu stabilirea acestui număr rotund, pare să fie într-un loc pe care Buffett îl favorizează pentru cele mai prețuite și mai longevive acțiuni ale sale. Totuși, unii au spus că ar putea fi doar o pură coincidență.

”Nu cred că Buffett gândește așa”, a spus Bill Stone, director de investiții la Glenview Trust Company și acționar din Berkshire.

Dar, la întâlnirea anuală a Berkshire din mai, Buffett a comparat cele două și a făcut referire la perioada de deținere pentru ambele ca fiind nelimitată.

”Deținem Coca-Cola, care este o afacere minunată. Și deținem Apple, care este o afacere și mai bună, și vom deține, dacă nu se întâmplă ceva cu adevărat extraordinar, vom deține Apple și American Express și Coca-Cola”, a spus Buffett.

viewscnt
Afla mai multe despre
warren buffett
apple