Un român preia sub supraveghere afacerile din patru țări ale unuia dintre cei mai mari producători de lactate din lume

Un român preia sub supraveghere afacerile din patru țări ale unuia dintre cei mai mari producători de lactate din lume

Cornel Cărămizaru

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 aug 2024

Românul Cornel Cărămizaru a fost numit Managing Director pe zona Spania, Portugalia, Italia și Franța al companiei olandeze FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate din lume, după ce în ultimii cinci ani a coordonat afacerea din primele două țări.

În toamna anului 2019, după un mandat de patru ani ca director general al FrieslandCampina România, Cornel Cărămizaru fusese numit Managing Director pe zona Spania & Portugalia.

Urmărește-ne și pe Google News
Reacția Mega Image după ce Consiliul Concurenței și-a exprimat îngrijorări față de preluarea magazinelor Profi CITEȘTE ȘI Reacția Mega Image după ce Consiliul Concurenței și-a exprimat îngrijorări față de preluarea magazinelor Profi
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Cornel Cărămizaru are o carieră de 28 de ani în industria bunurilor de larg consum. S-a alăturat echipei FrieslandCampina România în 2011, ocupând funcția de director de vânzări. În 2016 a fost numit managing director, fiind primul român la conducerea FrieslandCampina România.

FrieslandCampina România face parte din compania olandeză Royal FrieslandCampina, organizație aflată în topul celor mai mari producători mondiali de lactate.

FrieslandCampina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Frico, Milli, Oke și Dots. Produsele Napolact sunt fabricate în Baciu și Târgu Mureș, sediul central fiind în București.

În primăvara anului trecut, FrieslandCampina a inaugurat noul centru logistic din parcul industrial de clasă A Mureș City Logistics, situat în Cristești, lângă Târgu Mureș, consolidându-și astfel operațiunile din România.

Tranzacție: Dona preia Divizia VET din cadrul Vetro Solutions și intră pe o nouă nișă CITEȘTE ȘI Tranzacție: Dona preia Divizia VET din cadrul Vetro Solutions și intră pe o nouă nișă

La finele anului trecut, FrieslandCampina a anunțat că în următorii doi ani va concedia 1.800 de angajați pe plan global, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și îmbunătățire a profitabilității.

Compania a precizat că în urma concedierilor va realiza economii de până la 200 milioane de euro, parte a programului de a scădea costurile anuale cu 400 – 500 milioane de euro din 2026.

FrieslandCampina are aproximativ 22.000 de angajați în 30 de țări și își vinde produsele către industria alimentară și farmaceutică din peste 100 de state din întreaga lume. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 13,1 miliarde de euro, de la 14,1 miliarde euro în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
frieslandcampina
cornel cărămizaru