Voestalpine reorganizează divizia de componente auto din Germania, din cauza mediului macroeconomic dificil

Voestalpine reorganizează divizia de componente auto din Germania, din cauza mediului macroeconomic dificil
Profit.ro
Profit.ro
scris ieri, 12:31

Voestalpine, producător austriac de oțeluri speciale, a anunțat vineri că va reorganiza fabricile din Germania ale diviziei sale de componente auto și va închide una dintre unități, pentru a răspunde scăderii cererii și schimbărilor structurale din industrie, transmite Reuters.

Fabricile din Dettingen, Schmoelln, Schwaebisch Gmuend și Boehmenkirch vor forma o rețea comună de producție, fiecare unitate concentrându-se pe tehnologii de bază selectate, a precizat Voestalpine, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

"Scopul acestor măsuri este de a asigura viitorul segmentului de furnizare de componente auto din cadrul diviziei Metal Forming pe termen lung și, totodată, să păstreze aproximativ 2.000 de locuri de muncă în Germania", a menționat compania.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Operațiunile din Birkenfeld vor fi închise, sub rezerva rezultatului negocierilor cu consiliul lucrătorilor și sindicatul IG Metall, ceea ce va afecta aproximativ 220 de angajați.

"În ciuda investițiilor continue și a măsurilor de îmbunătățire, încetinirea de lungă durată a mediului macroeconomic și scăderea comenzilor din partea industriei auto în segmentul specific de produse fac ca menținerea operațiunilor la această locație să nu mai fie viabilă financiar," a adăugat compania.

Aproximativ o treime din actuala forță de muncă de 650 de angajați din Dettingen ar putea fi, de asemenea, afectată de ajustările de personal.

Producătorii auto europeni se confruntă cu o cerere slabă și costuri în creștere, iar producătorii germani, în special Volkswagen, se confruntă cu o concurență sporită în China din partea producătorilor locali de automobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
voestalpine
componente auto