Gigantul serviciilor de partajare a birourilor WeWork, care se confruntă însă cu dificultăți, își poate cere falimentul încă de săptămâna viitoare.
WeWork a refuzat să comenteze, conform BBC.
Cum a anunțat Profit.ro, gigantul a vrut să intre și în România, dar a renunțat - DETALII AICI
Ieri, compania a transmis Autorității de reglementare financiare din SUA că a convenit cu creditorii să amâne temporar plățile pentru o parte din datorii.
CITEȘTE ȘI Declin drastic de profitabilitate pentru Prefab. Directorul Marian Miluț reclamă etapa de incertitudini și inflația care descurajează consumul de materiale de construcțiiÎn august, prețul acțiunilor WeWork s-a apropiat de zero, după avertismentul companiei că ar putea întra în faliment, într-o inversare uluitoare a averii pentru o companie care a fost odinioară evaluată în mod privat la 47 de miliarde de dolari.
Compania susținută de SoftBank a fost în frământări încă de când planurile sale de a se lista la bursă în 2019 au eșuat, după ce investitorii au reacționat la pierderile sale considerabile, la deficiențele de guvernanță corporativă și la stilul de management al fondatorului de atunci, CEO-ul Adam Neumann.
CITEȘTE ȘI Rețeaua de parfumerii Douglas, prezentă și în România - pregătită să fie scoasă la vânzare. Primul plan a fost oprit de pandemie, când vânzările s-au prăbușitNecazurile WeWork nu s-au atenuat în anii următori. Compania a reușit să se listeze la bursă în 2021 la o evaluare mult redusă, dar nu a obținut niciodată profit.
Principalul său susținător, conglomeratul japonez SoftBank, a alocat zeci de miliarde de dolari pentru a susține startupul, dar compania a continuat să piardă bani.
”WeWork a fost, probabil, cel mai exagerat startup din ultimii ani”, a declarat Steve Clayton, director pentru investiții în acțiuni la Hargreaves Lansdown.
De la listarea companiei, în octombrie 2021, acțiunile WeWork și-au pierdut aproape toată valoarea iar miercuri au fost tranzacționate la 13 cenți pe unitate, pentru o evaluare de aproximativ 260 de milioane de dolari.
CITEȘTE ȘI FOTO Șeful Ford Otosan anunță: Trimitem modelul Courier la Craiova. Producția din Turcia a fost oprităNumeroși directori au plecat, inclusiv CEO-ul Sandeep Mathrani în mai și trei membri ai consiliului de administrație în această săptămână.
Căutarea unui nou CEO este în curs, a declarat marți WeWork.
Modelul de afaceri al companiei presupune luarea de contracte de închiriere pe termen lung și închirierea de spații pe termen scurt.
Compani s-a extins rapid de-a lungul anilor, dar pandemia globală de coronavirus a făcut ca spațiul de birouri comun să fie mai puțin atrăgător.
Secțiune realizată în parteneriat cu ING
Să ai un business de succes înseamnă, printre altele, să-ți alegi un partener de drum care te înțelege și te însoțește cu soluții potrivite pentru fiecare etapă de dezvoltare.
ING îți susține afacerea cu soluții variate: de la informații despre cum accesezi fonduri europene, la consultanță de business și produse bancare. Asta înseamnă banking și mai și de la ING.