Achiziția Tiffany de către LVMH are undă verde, dar este în impas. Preluarea Tiffany ar fi cea mai mare tranzacție făcută vreodată de LVMH

Achiziția Tiffany de către LVMH are undă verde, dar este în impas. Preluarea Tiffany ar fi cea mai mare tranzacție făcută vreodată de LVMH
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 oct 2020

Tranzația prin care LVMH, cel mai mare retailer de bunuri de lux din lume, ar urma să preia compania ameriană de bijuterii Tiffany a primit toate aprobările necesare. Achiziția este însă în impas, iar cele două părți implicate în tranzacție negociază o reducere a prețului de achiziție.

Comisia Europeană a dat undă verde tranzacției, toate barierele ce țin de reglementare fiind astfel depășite. Între cele două companii a izbucnit însă o dispută.

Urmărește-ne și pe Google News
Dan Rusen, Microsoft România: Cam toate școlile din România folosesc platformele de educație Google sau Microsoft zilnic CITEȘTE ȘI Dan Rusen, Microsoft România: Cam toate școlile din România folosesc platformele de educație Google sau Microsoft zilnic

Luna trecută, LVMH și-a anunțat intenția de a renunța la preluarea Tiffany, tranzacție care urma să depășească 16 miliarde de dolari. În replică, compania americană de bijuterii a dat în judecată producătorul francez de bunuri de lux.

Potrivit surselor CNBC, companiile au reluat acum negocierile, iar discuțiile vizează o posibilă reducere de preț. Astfel, proprietarul Louis Vuitton ar urma să plătească circa 130-133 dolari pentru fiecare acțiune Tiffanii, în scădere de la 135 dolari/acțiune cât prevea acordul inițial. Prețul total al tranzacției ar coborî, în acest condiții, cu circa 1 miliard de dolari.

În noiembrie, LVMH a convenit cumpărarea companiei americane de bijuterii Tiffany pentru 16,2 miliarde de dolari. Achiziția Tiffany urma să fie cea mai mare preluare din istoria producătorului de bunuri de lux.

LVMH a anunțat, în septembrie, că renunța la achiziție după ce atât Tiffany, cât și guvernul francez ar fi cerut amânarea datei de închidere a tranzacției dincolo de termenul limită prevăzut în acordul de preluare. Ministrul francez de Externe ar fi cerut, într-o scrisoare, amânarea tranzacției până la începutul anului viitor, pe fondul riscurilor legate de introducerea unor noi tarife de către SUA.

În urma deciziei, Tiffany a dat în judecată LVMH și speră că instanța va obliga grupul francez să meargă mai departe cu tranzacția agreată în toamnă. Compania de bijuterii susține, potrivit Bloomberg, că LVMH încearcă să profite de pandemie și protestele din SUA pentru a obține un preț mai bun.

Preluarea Tiffany ar fi cea mai mare tranzacție făcută vreodată de LVMH, depășind suma plătită pentru cumpărarea Christian Dior în 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
lvmh
louis vuitton
arnault
tiffany
preluare tiffany
vanzare tiffany
pandemie
achizitii pandemie