Ford pregătește noi tăieri de locuri de muncă în Europa

Ford pregătește noi tăieri de locuri de muncă în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Ford plănuiește reduceri suplimentare de locuri de muncă în Germania, Spania și Regatul Unit, a declarat, pentru Reuters, șeful consiliului de întreprindere al producătorului american de automobile din Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Nu este clar câte reduceri suplimentare de locuri de muncă sunt prevăzute în Germania în cadrul noului plan de restructurare, care vine pe lângă un program de restructurare anterior, a declarat șeful consiliului de întreprindere de la fabrica Ford din Köln, Benjamin Gruschka.

FOTO Wizz Air lansează o nouă cursă din România CITEȘTE ȘI FOTO Wizz Air lansează o nouă cursă din România

Gruschka a adăugat că se așteaptă la o decizie până la sfârșitul lunii iunie, scrie News.ro.

Ford Germania nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a Reuters.

Ford și-a finalizat deja jumătate din planul de restructurare anterior, care prevede desființarea a 2.300 de locuri de muncă în Germania, reducând numărul de personal din țară la 13.000, potrivit lui Gruschka.

Anul trecut, cel mai mare producător auto din SUA a declarat că va reduce 3.800 de locuri de muncă în Europa, pe măsură ce va trece la producția de vehicule electrice (EV), care necesită mai puțin personal.

Ford a declarat săptămâna trecută că intenționează să elimine încă până la 1.600 de locuri de muncă la fabrica sa de asamblare din Valencia, Spania, ca parte a planului de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
concedieri