Compania aeriană Croatia Airlines, deținută de statul croat, a intrat pe piața românească, zborul inaugural având loc luni între Zagreb și București, cu 73 de pasageri la bord, care au aterizat pe aeroportul Henri Coandă din Otopeni.
Cursa dintre Zagreb și București și retur este programată până în luna octombrie a acestui an, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână - luni, miercuri și vineri, scrie News.ro.
Cursa este efectuată cu o aeronavă Dash 8-Q400, cu 76 de locuri, iar prețul unui bilet dus-întors pornește de la 179 de euro.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
”În sezonul de vară, până în luna octombrie, de la București vor pleca circa 10.000 de pasageri în Zagreb. Nu știm dacă aceasta este destinația finală sau dacă Zagrebul este un zbor de conexiune”, a declarat directorul general și președintele Croatia Airlines, Kresimir Kucko, la conferința de presă organizată pe aeroportul Otopeni.
Compania aeriană croată estimează că va transporta în acest an aproximnativ 2 milioane de pasageri, în creștere cu 7% față de anul trecut, ceea ce indică un trafic similar cu cel al companiei românești de stat Tarom, care a pierdut masiv cotă de piață în ultimii ani.
”În 2018, preconizăm că această cursă va avea loc tot anul”, a menționat Kucko.
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noile prețuri RCA, pe fiecare firmă de asigurare, pe șofer și pe mașină. Primele calcule concrete, pe cazuri realeManagerul Croatia Airlines consideră că există o cerere din partea pieței croate privind turismul în România, mai ales pentru litoralul românesc, zona montană și Delta Dunării.
Croatia Airlines zboară în acest an către 39 de destinații în 24 de state europene, compania având 14 aeronave în flotă.
Discuțiile privind operarea acestui zbor de către Croatia Airlines au început în urmă cu 7-8 ani.
”Discuțiile cu orice companie aviatică străină au loc în special la forumurile de rută aeriene, sunt mai multe de-a lungul anului. În ceea ce privește discuția cu o companie anume sau cu alta, nu putem să facem public ce discutăm, decât după ce se finalizează negocierile. Suntem în discuții cu companii din Europa, America de Nord și Asia. Suntem încrezători că până la finalul anului vor fi și alte companii noi care vor ateriza pe Aeroportul Otopeni”, a declarat directorul de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București, Valentin Iordache.
În prezent, 42 de companii aeriene operează pe aeroportul Henri Coandă, care a ajuns în 2016 la un trafic de 10,98 milioane de pasageri.