Turcia va semna un acord cu grupul chinez BYD pentru o uzină în valoare de un miliard de dolari

Turcia va semna un acord cu grupul chinez BYD pentru o uzină în valoare de un miliard de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris vineri, 16:22

Turcia va anunța în scurt timp un acord cu producătorul chinez de automobile electrice BYD pentru construcția unei uzine de asamblare în valoare de un miliard de dolari în vestul țării, au dezvăluit, pentru Bloomberg, o serie de oficiali turci.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Președintele Recep Tayyip Erdogan este așteptat să anunțe, luni, acordul cu BYD, la o ceremonie care va fi organizată în provincia Manisa, unde va fi construită viitoarea uzină, au precizat oficialii care au dorit să își păstreze anonimatul.

Talcul a fost clasificat de OMS ca un produs probabil cancerigen CITEȘTE ȘI Talcul a fost clasificat de OMS ca un produs probabil cancerigen

Atât BYD, cea mai vândută marcă chineză de automobile electrice, cât și președinția turcă nu au dorit să comenteze.

Noua uzină va da BYD un acces mai ușor pe piața din Uniunea Europeană, cu care Turcia are un acord de uniune vamală. Aceasta este cu atât mai important cu cât zilele trecute Uniunea Europeană a majorat tarifele vamale pentru importurile de automobile electrice chineze, cu până la 48%, scrie Agerpres.

În plus, noua uzină BYD va putea deservi și piața din Turcia, o țară cu o populație de aproape 90 de milioane de locuitori și unde anul trecut automobilele electrice au fost responsabile pentru 7,5% din totalul vânzărilor de autoturisme.

Tot vineri, Turcia a relaxat tarifele impuse recent la importurile de autovehicule chineze, în încercarea de a încuraja investițiile. Această decizie a fost luată după discuțiile care au avut loc joi între Recep Tayyip Erdogan și omologul chinez, Xi Jinping, cu prilejul summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, desfășurat la Astana (capitala Kazahstanului).

BYD, cea mai vândută marcă chineză de automobile, a inaugurat joi prima sa uzină de asamblare de automobile electrice din Thailanda. De asemenea, grupul chinez construiește o uzină în Brazilia și analizează posibilitatea construirii unei uzine și în Mexic. Exceptând uzina din Ungaria, BYD are o prezență redusă în Europa.

Noua uzină din Turcia este o dovadă a dorinței BYD de a fi mai aproape de marile piețe auto dar și a intenției grupului chinez de a se proteja de amenințarea tarifelor vamale suplimentare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
turcia
byd