Turcia va majora numărul licențelor de taxi în Istanbul

Turcia va majora numărul licențelor de taxi în Istanbul
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2024

Turcia intenționează să elibereze noi licențe de taxi în Istanbul, după mai mulți ani de plângeri referitoare la dificultatea de a găsi o mașină în capitala comercială și financiară a țării, transmite Bloomberg.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AK Party), la putere, lucrează la un act legislativ care va crește numărul licențelor de taxi din Istanbul cu 73%, până la aproape 32.000, potrivit mai multor oficiali consultați de Bloomberg, care au dorit să își păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Bulgaria lansează prima emisiune de obligațiuni în dolari din ultimele două decenii CITEȘTE ȘI Bulgaria lansează prima emisiune de obligațiuni în dolari din ultimele două decenii
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Intervalul de timp în care va fi majorat numărul licențelor de taxi din Istanbul urmează să fie stabilit ulterior, au adăugat sursele, precizând că obiectivul este ajungerea la un raport de un taxi la 500 de persoane, de la un taxi la 861 de persoane în prezent, scrie Agerpres.

Cazurile în care șoferii de taxi dau prioritate anumitor rute, refuză să preia clienți sau percep tarife mai mari de la turiști au devenit o problemă de imagine pentru Istanbul în ultimii ani, o metropolă cu aproape 16 milioane de locuitori care vizează o cotă mai mare din veniturile din turism ale Turciei.

Cotidianul Dunya a dezvăluit că, în anul 2023, municipalitatea din Istanbul a primit aproximativ 72.000 de plângeri vizând comportamentul șoferilor de taxi. De cealaltă parte, proprietarii taxiurilor se plâng de tarifele mult prea mici.

Germania – Economia s-a contractat, speranțe spulberate pentru motorul Europei. Avertisment: „Se îndreaptă spre o criză!” CITEȘTE ȘI Germania – Economia s-a contractat, speranțe spulberate pentru motorul Europei. Avertisment: „Se îndreaptă spre o criză!”

Primarul de opoziție din Istanbul, Ekrem Imamoglu, a încercat să crească numărul licențelor de taxi încă de la alegerea sa, în 2019, însă a fost refuzat în repetate rânduri de guvernul național.

Noul plan vine după realegerea lui Imamoglu la scrutinul de anul trecut, când principala formațiune de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a obținut și ea majoritatea locurilor în Consiliul Local din Istanbul.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxi
istanbul