Șeful Erste îi critică pe austrieci pentru complezența lor față de amenințarea rusească

Șeful Erste îi critică pe austrieci pentru complezența lor față de amenințarea rusească
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2024

Directorul general de la grupul bancar austriac Erste Group Bank AG, Peter Bosek, a criticat populația Austriei pentru lipsa de îngrijorare că Rusia ar putea să extindă războiul din Ucraina și la alte țări, transmite Bloomberg.

În timp ce mulți dintre locuitorii statelor baltice sunt convinși că va avea loc un război cu Rusia în următorii ani, și în consecință se pregătesc pentru un astfel de scenariu, aceasta nu este o problemă care să figureze pe agenda multor persoane și politicieni din Austria, a spus Peter Bosek la o conferință.

Urmărește-ne și pe Google News
CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Immofinanz vinde celui mai mare distribuitor independent de motorină cel mai valoros complex de birouri al său din România
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

În luna iulie, Peter Bosek a revenit în Austria pentru a prelua postul de CEO la Erste Group Bank AG, după mai mulți ani în care a fost director la banca estoniană Luminor Bank AS.

"La revenirea în Austria, una din cele mai mai provocări pentru mine, personal, este sentimentul de urgență când vine vorba de Rusia", a spus Bosek la conferință.

Economia Austriei a beneficiat de legături puternice cu Rusia, înainte de invadarea Ucrainei la începutul lui 2022, și în perioada care a trecut de atunci mai multe companii austriece au avut probleme în a-și ajusta afacerile. În continuare, Rusia este responsabilă pentru mai mult de 80% din gazele pe care Austria le importă, chiar dacă guvernul de la Viena a anunțat că intenționează să se elibereze de dependența de gazele rusești până în 2026, scrie Agerpres.

În paralel, în Austria există și un puternic curent politic care se opune unor măsuri mai dure împotriva Rusiei. Formațiunea de extremă dreapta Partidul Libertății (FPÖ), care critică sprijinul european oferit Ucrainei, este pe primul loc în sondajele de opinie, înaintea alegerilor parlamentare din 29 septembrie.

Australia înregistrează temperaturi hibernale record CITEȘTE ȘI Australia înregistrează temperaturi hibernale record

Austria este una din puținele țări membre ale Uniunii Europene care nu este și membră a NATO.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 45.000 de angajați deservesc 16 milioane de clienți în cadrul a 1.950 de unități din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La sfârșitul lui 2023, Erste Group deținea active totale în valoare de 337 miliarde euro și înregistra un profit net de 2,99 miliarde euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
austria