Comenzile fabricilor germane s-au prăbușit în iulie, semn că problemele celei mai mari economii europene au continuat și în al treilea trimestru.
Urmărește-ne și pe Google News
Cererea a scăzut cu 11,7% față de iunie, peste scăderea de 4,3% așteptată de economiștii chestionați într-un sondaj Bloomberg. Acest declin s-a datorat comenzilor de dimensiuni mari, fără de care indicatorul ar fi crescut cu 0,3%.
CITEȘTE ȘI Continental adaugă inteligența artificială generativă de la Google la computerul său de bord
Datele privind industria prelucrătoare germană, care urmează să fie publicate joi, ar putea arăta, de asemenea, o slăbire continuă a economiei, estimarea mediană a economiștilor prevăzând o a treia contracție lunară consecutivă.
După ce a suferit o recesiune în iarnă, cauzată de războiul Rusiei în Ucraina, economia germană nu a reușit să crească în al doilea trimestru și probabil că va stagna și în al treilea.
Evoluțiile recente au făcut ca unii să îmvie eticheta de "bolnavul Europei" atribuită Germaniei după reunificarea sa din 1990.
Întrebat despre eticheta de "bolnavă", atribuită economiei, președintele Bundesbank, Joachim Nagel, a recunoscut că situația actuală nu este prea bună.
"Este adevărat că am alunecat într-o recesiune tehnică în semestrul de iarnă și că evoluția economică de atunci nu a fost satisfăcătoare", a declarat el într-un interviu acordat ziarului Handelsblatt.
Nagel a precizat totuși că Germania nu este bolnavul Europei, iar lucrurile vor începe, cel mai probabil, să se îmbunătățească.