Primul tip de carne artificială aprobat în Europa este destinat să fie consumat de animalele de companie

Primul tip de carne artificială aprobat în Europa este destinat să fie consumat de animalele de companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iul 2024

Marea Britanie va deveni prima țară din Europa unde se va comercializa carne cultivată în laborator, după ce organismele de reglementare au permis unui start-up local să producă carne de pui din celule cultivate în laborator, carne ce va fi destinată animalelor de companie, transmite Bloomberg.

Odată cu obținerea aprobărilor necesare, start-up-ul Meatly a informat miercuri că are de gând să înceapă să producă eșantioane comerciale ale hranei sale pentru animale, în contextul în care lucrează în continuare la reducerea costurilor și extinderea producției până la o scară industrială în următorii trei ani, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Doi giganți care doreau să producă materiale pentru produse pe bază de plante renunță la parteneriat din cauza costurilor ridicate CITEȘTE ȘI Doi giganți care doreau să producă materiale pentru produse pe bază de plante renunță la parteneriat din cauza costurilor ridicate
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

"Proprietarii de animale de companie caută o modalitate mai bună pentru a-și hrăni pisicile și câinii cu carne. Acum ne putem continua misiunea de a le da consumatorilor o alegere ușoară", a declarat directorul general de la Meatly, Owen Ensor.

Carnea cultivată în laborator a făcut vâlvă în ultimii cinci ani cu promisiunea că va diminua impactul asupra mediului provocat de carnea produsă în mod convențional. Însă industria are probleme din cauza reducerii investițiilor, a dificultăților în a ajunge la un volum mare de producție și a reacțiilor ostile apărute în unele țări.

Carnea cultivată în laborator este creată în urma unui proces prin care se folosesc celule animale pentru a crea țesut muscular asemănător cu carnea provenită de la animale sacrificate.

Obținerea aprobărilor necesare pentru consumul de către oameni al cărnii cultivate în laborator este de așteptat să fie un proces îndelungat în Europa, ceea ce a făcut ca start-up-urile din acest domeniu să se uite spre Asia și SUA pentru creșterea viitoare. Chiar dacă America și Singapore au permis vânzarea de carne de pui cultivată în laborator către oameni, cantitățile vândute până acum au fost minimale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
carne artificială
animale de companie