Orașul Beijing are în vedere trecerea companiei de servicii transport la cerere Didi Global sub controlul statului

Orașul Beijing are în vedere trecerea companiei de servicii transport la cerere Didi Global sub controlul statului
scris 4 sep 2021

Orașul Beijing are în vedere trecerea Didi Global sub controlul statului și a propus ca firme administrate de guvern să investească în compania chineză de servicii transport public la cerere, potrivit Bloomberg News, citată de Reuters.

Obiectivul central al propunerii autorităților orașului Beijing este de a recâștiga controlul asupra uneia dintre cele mai mari corporații ale sale, și în special asupra datelor pe care le deține aceasta, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Autoritățile chineze și-au înăsprit reglementările privind firmele de tehnologie în ultimul an, într-un efort de a îmbunătăți concurența pe piață, prelucrarea datelor și tratamentul aplicat angajaților.

Conform propunerii preliminare, unele companii din Beijing, inclusiv Shouqi Group, care face parte din grupul de stat Beijing Tourism Group, vor achiziționa o participație la Didi, potrivit unor persoane neidentificate familiare cu problema.

Alte scenarii luate în considerare includ ca acest consorțiu să preia o participație nominală, însoțită de o așa-numită ”acțiune de aur” cu putere de veto și un loc de conducerea companiei.

VIDEO Mai mulți polițiști răniți în altercații cu manifestanți antivacciniști la Londra CITEȘTE ȘI VIDEO Mai mulți polițiști răniți în altercații cu manifestanți antivacciniști la Londra

Didi, autoritățile orașului Beijing, Beijing Tourism Group și Shouqi Group nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Acțiunile Didi au crescut în urma informațiilor cu 6%, până la 9,34 de dolari americani.

Wall Street Journal a scris în iulie că Didi analizează să devină companie privată, pentru a calma îngrijorările Chinei cu privire la securitatea datelor și pentru a compensa pierderile investitorilor de când s-a listat în Statele Unite.

Acest lucru a fost negat ulterior de Didi.

Aranjamentul acțiunii de aur luat în considerare pentru Didi ar fi similar cu o investiție făcută de guvernul chinez în compania mamă a proprietarului TikTok, ByteDance, potrivit Bloomberg.

Datele corporative arată că guvernul chinez are participații de 1% la ByteDance și Sina Weibo.

Didi se confruntă cu o investigație de securitate cibernetică efectuată de autoritățile chineze după oferta publică inițială din New York efectuată în iunie.

Didi este controlat de echipa de management a cofondatorului Will Cheng și a președintelui Jean Liu. SoftBank Group, Uber Technologies și Alibaba sunt printre alți investitori ai companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
beijing
didi global