Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluție la problema inflației persistente a produselor alimentare: mâncați mai mult miel, transmite Bloomberg.
Ministrul Finanțelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetățeni să își schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită și mai bine potrivit pentru geografia Turciei.
28 noiembrie - Profit Financial.forum
Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune față de carnea de miel din cauza mirosului, scrie Agerpres.
"Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată", a spus ministrul turc al Finanțelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.
Pe lângă problemele create consumatorilor, creșterea explozivă a prețurilor la carne a devenit și o bătaie de cap pentru președintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.
În luna martie, prețurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendință de creștere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menționat în mod special carnea roșie și produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creșterii prețurilor produselor alimentare.