Principalul responsabil economic din Turcia a venit cu o nouă soluție la problema inflației persistente a produselor alimentare: mâncați mai mult miel, transmite Bloomberg.
Ministrul Finanțelor, Nureddin Nebati, i-a sfătuit pe cetățeni să își schimbe obiceiurile alimentare, subliniind faptul că mielul este mai ieftin decât carnea de vită și mai bine potrivit pentru geografia Turciei.
Potrivit lui Nureddin Nebati, obiceiurile alimentare ale turcilor s-au modificat, adăugând că tinerii au dobândit o aversiune față de carnea de miel din cauza mirosului, scrie Agerpres.
"Carnea de miel este mai ieftină decât carnea de vită, dar nu este preferată", a spus ministrul turc al Finanțelor într-un interviu pentru postul de televiziune Haber Global TV. Consumul de carne de miel ar trebui să fie încurajat, a adăugat Nureddin Nebati.
Pe lângă problemele create consumatorilor, creșterea explozivă a prețurilor la carne a devenit și o bătaie de cap pentru președintele Recep Tayyip Erdogan, înainte de alegerile din 14 mai.
În luna martie, prețurile la carnea de vită au crescut cu 20% de la o lună la alta, continuând o tendință de creștere de ordinul a două cifre care a început în ianuarie. Banca Centrală a Turciei a menționat în mod special carnea roșie și produsele din carne procesată drept principalii factori care au stat la baza creșterii prețurilor produselor alimentare.