Germania – Economia s-a contractat, speranțe spulberate pentru motorul Europei. Avertisment: „Se îndreaptă spre o criză!”

Germania – Economia s-a contractat, speranțe spulberate pentru motorul Europei. Avertisment: „Se îndreaptă spre o criză!”
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2024

Diminuarea investițiilor și a cheltuielilor consumatorilor a afectat economia germană în al doilea trimestru, spulberând speranțele că motorul Europei poate depăși mai mulți ani de stagnare, transmite Bloomberg.

VEZI AICI ȘI GRAFICE Vești proaste de la cel mai mare partener comercial al României: Economia dă noi semne de contracție și se îndreaptă către recesiune

Produsul Intern Brut al Germaniei s-a contractat cu 0,1% în al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu primul trimestru, a anunțat Oficiul federal de statistică (Destatis), astfel confirmând estimările preliminare. Unul dintre principalele motive pentru încetinirea economiei este lipsa investițiilor. Potrivit Destatis, investițiile de capital au scăzut cu 2,2% în trimestrul al doilea, în timp ce consumul privat a scăzut cu 0,2%, scrie Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Umbrărescu își extinde influența și în sectorul energetic. Preia o companie în insolvență CITEȘTE ȘI Umbrărescu își extinde influența și în sectorul energetic. Preia o companie în insolvență
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

„După o ușoară creștere în trimestrul anterior, economia germană a încetinit din nou în primăvară”, a declarat președintele Destatis, Ruth Brand.

În primul trimestru al acestui an, Produsul Intern Brut al Germaniei a crescut cu 0,2% de la un trimestru la altul. Chiar dacă cea mai mare economie europeană a început anul cu bine, a avut dificultăți în a susține avansul. Cei mai recenți indicatori arată o înrăutățire a sentimentului de încredere în rândul companiilor, în special în sectorul manufacturier, care este crucial pentru economia germană.

Un indicator calculat de institutul Ifo a scăzut pentru a treia lună la rând, în august, iar președintele Ifo, Clemens Fuest, a avertizat că Germania „se îndreaptă spre o criză”. De asemenea, sondajul S&P Global publicat săptămâna trecută a arătat că se prefigurează o contracție semnificativă, pe fondul diminuării producției industriale.

Totuși, Banca centrală a Germaniei (Bundesbank) mizează în continuare pe o expansiune a economiei în trimestrul al treilea, pe măsură ce creșterea veniturilor se va traduce prin majorarea cheltuielilor, în special în sectorul serviciilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie