Germania - Anunț înaintea datelor oficiale. Se văd noi probleme în economie

Germania - Anunț înaintea datelor oficiale. Se văd noi probleme în economie
Profit.ro
Profit.ro
scris astăzi, 19:47

Guvernul german se așteaptă la un declin al economiei de 0,2% în acest an, a anunțat publicația Sueddeutsche Zeitung (SZ), fără a preciza sursa informației, înaintea estimării oficiale care urmează să fie dată publicității miercuri, transmite Bloomberg.

Previziunea actualizată va fi oficial prezentată de ministrul Economiei, Robert Habeck. Bloomberg anunțase în 30 septembrie, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, că Berlinul va revizui prognoza anterioară ce indica un avans de 0,3% și va estima o stagnare, în cel mai bun caz, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
O ceașcă de cafea va deveni și mai scumpă - Temerile privind aprovizionarea afectează prețurile boabelor de cafea CITEȘTE ȘI O ceașcă de cafea va deveni și mai scumpă - Temerile privind aprovizionarea afectează prețurile boabelor de cafea
Evenimente
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania

Ar fi al doilea an consecutiv în care cea mai mare economie europeană se contractă.

Sectorul industrial al Germaniei este afectat de încetinirea cererii din China, de efectele crizei energetice și de dificultățile provocate de tranziția spre producția de vehicule electrice (EV).

Habeck a declarat pentru Sueddeutsche Zeitung că rămâne optimist în privința viitorului și se așteaptă la o expansiune a PIB-ului Germaniei de 1,1% în 2025 și de 1,6% în 2026.

Alternativa Cehiei la Pepsi și Cola pregătește achiziții în țările din zonă CITEȘTE ȘI Alternativa Cehiei la Pepsi și Cola pregătește achiziții în țările din zonă

Acest scenariu mai optimist depinde de implementarea celor mai recente inițiative guvernamentale de stimulare a creșterii: reduceri de taxe pentru companiile care fac investiții, și prețuri la electricitate mai scăzute permanent pentru sectorul industrial, a explicat ministrul Economiei.

Institutele economice germane au estimat în 26 septembrie că PIB-ul Germaniei se va contracta cu 0,1% în 2024 și va înregistra o creștere de 0,8% în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
economie