Elon Musk a donat unui grup care strânge fonduri pentru alegerea lui Donald Trump

Elon Musk a donat unui grup care strânge fonduri pentru alegerea lui Donald Trump
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iul 2024

Miliardarul Elon Musk, care și-a intensificat criticile la adresa președintelui american Joe Biden, a donat unui grup politic care lucrează pentru alegerea candidatului rival la președinție, Donald Trump, a relatat Bloomberg, citând surse.

Bloomberg nu a indicat suma donată de Musk, dar spune că a fost "o sumă considerabilă" acordată grupului numit America PAC, arată news.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Ungaria majorează taxele pe bănci CITEȘTE ȘI Ungaria majorează taxele pe bănci
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Bloomberg precizează că acest PAC - un grup care poate primi contribuții nelimitate pentru activitatea politică - va trebui să își dezvăluie lista de donatori la 15 iulie.

Fostul președinte Donald Trump va fi nominalizat oficial săptămâna viitoare drept candidat al Partidului Republican pentru alegerile din 5 noiembrie,

Cea mai importantă formațiune din Parlamentul European vrea să salveze motoarele cu combustie CITEȘTE ȘI Cea mai importantă formațiune din Parlamentul European vrea să salveze motoarele cu combustie

În martie, Donald Trump s-a întâlnit cu Elon Musk și cu alți donatori bogați. Ca răspuns la informațiile referitoare la această întâlnire, Elon Musk, născut în Africa de Sud, a postat pe X: "Doar pentru a fi foarte clar, nu donez bani niciunuia dintre candidații la președinția SUA". În luna mai, el a negat, de asemenea, relatările din mass-media că ar fi existat discuții cu privire la un potențial rol consultativ pentru el într-o viitoare administrație Trump.

Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume, care conduce producătorul de mașini electrice Tesla, producătorul de rachete SpaceX, compania de social media X și alte companii, nu a răspuns solicitării Reuters de comentarii.

Purtătorul de cuvânt al campaniei lui Biden, James Singer, a declarat că Elon Musk știe că Trump este "un fraier care va vinde America, reducându-i lui taxele în timp ce crește taxele pentru clasa de mijloc cu 2.500 de dolari".

După „shrinkflation”, consumatorii sunt loviți cu scumpiri prin „upflation” CITEȘTE ȘI După „shrinkflation”, consumatorii sunt loviți cu scumpiri prin „upflation”

"Joe Biden a ținut piept oamenilor ca Elon și a luptat pentru clasa de mijloc întreaga sa carieră - și de aceea va câștiga în noiembrie", a punctat Singer.

În ultimii ani, Musk a părut să se îndrepte tot mai evident către Partidul Republican, cântărind impactul asupra reputației și vânzărilor de mașini Tesla, cea mai mare sursă a averii sale. Luna trecută, Trump și-a reiterat promisiunea de a abandona imediat "mandatul" administrației Biden de a sprijini industria vehiculelor electrice. Dar el a adăugat: "Sunt un mare fan al mașinilor electrice. Sunt un fan al lui Elon. El face o treabă incredibilă cu Tesla", a precizat Trump.

Musk a spus, la rândul său, că au avut "câteva conversații" și că Trump este un "mare fan al Cybertrucks", referindu-se la camionetele electrice Tesla.

Opiniile lui Musk i-au afectat poziția în rândul unor consumatori, potrivit unui sondaj CivicScience prezentat în exclusivitate pentru Reuters.

BYD reduce decalajul față de Tesla CITEȘTE ȘI BYD reduce decalajul față de Tesla

Deși a criticat public politicile lui Biden privind imigrația și vehiculele electrice și chiar vârsta sa, Elon Musk s-a ferit să spună deschis și oficial pe cine susține în cursa prezidențială din noiembrie, iar Trump a declarat că nu știe dacă are sprijinul lui Musk.

Pe de altă parte, Musk a făcut parte dintr-un grup consultativ pentru mediul de afaceri pe care Donald Trump îl formase în 2016, înainte de preluarea mandatului prezidențial, pentru a-l asista în luarea deciziilor politice, însă a demisionat din acest comitet după ce Donald Trump a anunțat în 2017 că retrage SUA din Acordul pentru climă de la Paris.

UE schimbă tarifele vamale suplimentare pentru vehiculele electrice chineze CITEȘTE ȘI UE schimbă tarifele vamale suplimentare pentru vehiculele electrice chineze

Președintele american Joe Biden se confruntă de două săptămâni cu mai multe apeluri din partea colegilor democrați de a renunța la candidatura sa pentru realegere, după dezbaterea cu Donald Trump care a dat naștere temerilor că, la 81 de ani, nu va putea face față exigențelor unui nou mandat de patru ani la Casa Albă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
trump