Airbus vrea să vândă în China peste 100 de aeronave de mari dimensiuni

Airbus vrea să vândă în China peste 100 de aeronave de mari dimensiuni
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Airbus este în negocieri pentru o vânzare majoră de aeronave A330neo către China, discuțiile fiind impulsionate de vizita de luna trecută a președintelui chinez Xi Jinping în Franța, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cei mai mari operatori aerieni chinezi iau în considerare cumpărarea a peste 200 de modele modernizate A330, condițiile încă se negociază iar calendarul livrărilor este incert, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Ford anunță - În 2 ani vom lăsa șoferii să-și ia ochii de la șosea și mâinile de pe volan CITEȘTE ȘI Ford anunță - În 2 ani vom lăsa șoferii să-și ia ochii de la șosea și mâinile de pe volan

Negocierile scot în evidență decalajul semnificativ dintre Airbus și Boeing în privința afacerilor din China, o piață crucială pentru sectorul aviației, pe fondul escaladării tensiunilor geopolitice dintre Beijing și Washington. Recent, China a oprit din nou importurile de la Boeing, scrie Agerpres.

Între timp, grupul aeronautic european beneficiază de pe urma investiției sale locale în cea mai mare economie din Asia.

Un purtător de cuvânt al Airbus a refuzat să facă comentarii, în timp ce reprezentanții Air China, China Southern Airlines și China Eastern Airlines nu au răspuns imediat solicitărilor Bloomberg de a comenta.

O comandă masivă din China ar sprijini catalogul de comenzi pentru A330neo, un model cu vânzări mai slabe, care este o versiune modernizată a unui model mai vechi, A330, cu aripi și motoare noi.

În timp ce China lucrează la extinderea sectorului intern al aviației, cu modelul C919 produs de Comac, nu are în prezent avioane mari, cu două culoare. Cererea pentru acest tip de avion a crescut, în urma redresării călătoriilor pe distanțe lungi, după nivelul scăzut din pandemie.

Anterior, Boeing furnizase operatorilor aerieni chinezi sute de modele 777 și 787 Dreamliners.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
china