Germania vinde acțiuni Deutsche Telekom în valoare de 2,5 miliarde de euro

Germania vinde acțiuni Deutsche Telekom în valoare de 2,5 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2024

Germania vinde o participație de 2,5 miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) la Deutsche Telekom AG, cea mai mare companie europeană de telecomunicații, transmit DPA și Bloomberg.

Aceasta este cea mai recentă decizie a Guvernului de a renunța la unele acțiuni deținute la companii, pentru a aloca fonduri în alte domenii, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie
Rata inflației în Turcia a explodat CITEȘTE ȘI Rata inflației în Turcia a explodat

Banca germană de stat KfW a anunțat luni seara că oferă investitorilor instituționali 110 milioane de acțiuni. După finalizarea tranzacției, participația combinată deținută de KfW și de Guvern va scădea la 27,8%.

Câștigurile nete vor fi folosite pentru consolidarea capitalului operatorului feroviar de stat Deutsche Bahn AG și modernizarea infrastructurii feroviare a Germaniei, a precizat Ministerul de Finanțe. Instituția a informat că “datorită mediului receptiv de pe piață, plasamentul a fost finalizat cu succes”.

Tranzacția face parte din ceea ce Ministerul de Finanțe a numit “politica responsabilă de privatizare”.

Anul acesta KfW a obținut 2,2 miliarde de euro din vânzarea unei participații la Deutsche Post AG.

La Bursa de la Frankfurt, acțiunile operatorului german de telecomunicații au crescut anul acesta cu 4,1%. În trimestrul doi, KfW a mai vândut 22,4 milioane de acțiuni.

La 31 decembrie 2023, statul german, împreună cu KfW, aveau o participație de peste 30%, în timp ce grupul nipon Softbank deținea o participație de 4,5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche telekom
germania