PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro: Suntem într-o creștere foarte frumoasă. Vrem să ne dublăm numărul de anunțuri pe platformă până la finalul anului

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro: Suntem într-o creștere foarte frumoasă. Vrem să ne dublăm numărul de anunțuri pe platformă până la finalul anului
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2023

Platforma de recrutare DevJob.ro, lansată în urmă cu doi ani și jumătate, a ajuns la peste 60.000 de utilizatori și la circa 60 de anunțuri de joburi postate lunar.

„Modelul nostru de business e destul de vertical. Noi am lansat această platformă care are anumite facilități și funcții avansate care vin în sprijinul utilizatorilor noștri și ai companiilor. Transparentizarea face parte din misiunea noastră.

Urmărește-ne și pe Google News

Pe platforma noastră toate companiile care postează joburi sunt obligate să adauge și informații despre oferta salarială. Sigur că acest aspect nu este neapărat pe placul tuturor companiilor și, totodată, există și situații în care se încearcă fentarea acestei condiții.

Evenimente
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Dar focusul nostru e pe claritate, vrem să aducem cele mai bune joburi la nivelul utilizatorilor și fiecare anunț este verificat manual, astfel încât să ne asigurăm ca acele joburi sunt de la companii serioase și că ofertele pe care le prezintă sunt autentice”, spune, la emisiunea Antreprenor de România de la PROFIT NEWS TV, George Iriciuc, co-fondator DevJob.ro.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Andrei Fusea, partener Arthur Murray București: Vrem să ne extindem în mai multe orașe. Provocarea cea mai mare este să convingem adulții să vină să încerce CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Andrei Fusea, partener Arthur Murray București: Vrem să ne extindem în mai multe orașe. Provocarea cea mai mare este să convingem adulții să vină să încerce

DevJob.ro este prima platformă dedicată joburilor în IT, care are ca scop să aducă transparență, deschidere și diversitate pieței IT din România.

„În primii 2 ani am ținut platforma complet gratuită ca parte din strategia noastră de a atrage companii care să posteze anunțuri, dar și oameni care să cunoască platforma noastră, să facă parte din comunitate. Și de la acel punct lucrurile s-au dezvoltat destul de frumos. În momentul actual noi am ajuns în primul trimestru la peste 60.000 de vizitatori asta doar prin intermediul site-ului. Prin intermediul altor canale pe care le avem depășim 100.000 de persoane”, spune George Iriciuc, adăugând că, pe lângă oferta salarială, platforma oferă candidațiilor acces și alte informații cheie, precum tehnologiile utilizate în cadrul unui job sau metodologiile de lucru.

Circa 60 de anunțuri noi sunt postate lunar pe platformă, iar până la finalul anului George Iriciuc estimează că acest număr se va dubla.

„Noi suntem într-o creștere foarte frumoasă. În momentul de față primim în jur de 50-60 de anunțuri noi pe lună, destul de departe însă de obiectivul pe care îl avem pentru finalul acestui an. Vrem să dublăm acest număr, iar anul viitor vrem să ajungem la 200 de anunțuri pe lună. Lucrurile sunt încă pozitive și companiile sunt în continuare deschise mai ales pentru candidații care au pregătire bună”, precizează acesta.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Clara Mateoiu, co-fondator Renti: Avem această problemă de ou versus găină CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Clara Mateoiu, co-fondator Renti: Avem această problemă de ou versus găină

El consideră însă că este o perioadă interesantă pentru piața de recrutare. Cererea de candidați este în scădere, fiind oarecum influențată și de adopția tehnologiilor AI.

„Noi am făcut un sondaj în acest sens și am încercat să aflăm în ce măsură noile tool-uri AI îi ajută pe programatori să genereze mai ușor și mai eficient cod. Peste 60% dintre respondenți folosesc aceste tool-uri și sunt foarte mulțumiți de rezultatele lor. Concluzia noastră este că pentru oamenii cu pregătire medie sau pentru seniori aceste tool-uri vor fi de mare ajutor și le vor crește productivitatea.

În schimb, pot fi oarecum afectați cei pe roluri de junior, nu neapărat direct, dar trebuie să-și schimbe cumva paradigma de gândire. Adică să treacă de la o persoană care doar scrie cod către o persoană care gândește algoritmul și gândește probleme în adevăratul sens al cuvântului. Genul ăsta de creativitate nu va fi atât de ușor de înlocuit de AI”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
george iriciuc
devjob.ro
piața de recrutare