În doar cinci ani, Envisia a reușit să stabilească un standard de excelență în educația privind buna guvernanță, prin programele sale, și să formeze o comunitate de peste 500 de alumni. Aceștia joacă un rol activ în îmbunătățirea performanței companiilor și a consiliilor de administrație.
„În ultimii cinci ani, pentru noi a fost o luptă continuă să aducem în atenția ecosistemului de afaceri și a celui politic ideea că există profesioniști în domeniul consiliilor de administrație și că buna guvernanță este mai mult decât un progres spre conformitate. Credem că am atins acest obiectiv astăzi în ENVISIA, tocmai prin dimensiunea comunității sale extinse, de peste 500 de membri.
Aceasta este încă o dovadă a contribuției noastre în diverse forumuri dedicate guvernanței, atât în stabilirea de standarde – precum conferința de lansare a standardelor ISO 37.000 privind buna guvernanță, cât și prin conferințele la care am contribuit cu conținut de valoare, bazat pe cercetările realizate la nivel intern și în parteneriat cu Universitatea Henley Business School și alțe entități”, afirmă, în cadrul emisiunii Academia de Guvernanță de la Profit.ro TV, Carmen Micu, membru fondator și CEO ENVISIA – Boards of Elite, prima școală de afaceri din Europa Centrală și de Est, care oferă educație de ultimă generație, servicii de mentorat și de consultanță pentru membrii consiliilor de administrație (președinți, membri non-executivi, membri executivi), profesioniști de nivel C-suite și profesioniști de calibru înalt, prin intermediul unor parteneriate prestigioase.
16 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În acest moment, există 228 de membri în consiliile de administrație, care sunt acreditați sau certificați prin programele oferite de ENVISIA în parteneriat cu Henley Business School și Bursa de Valori București.
„Pe lângă aceste două programe emblematice, care sunt vârfurile noastre de lance, există nenumărate alte cursuri scurte și masterclass-uri dedicate profesioniștilor din board-uri. Acestea acoperă aspecte esențiale legate de comitete și de activitatea specialiștilor care interacționează cu acestea – de la analiști financiari, până la juriști și avocați.
Misiunea noastră, încă de la început, a fost să creăm o comunitate de profesioniști capabili să susțină leadership-ul și să formeze o elită de lideri care să conducă România pe principii etice și de guvernanță solidă, în toate cele trei dimensiuni: economic, social și politic”, mai spune Carmen Micu.

Pentru ENVISIA, 2024 a fost un an de creștere, atât din perspectiva numărului de programe, cât și a numărului de participanți la programele sale.
„În acest an, programul Henley Business School a cunoscut o creștere deosebită. Avem foarte mulți participanți la cele două niveluri de certificare, care au loc primăvara și toamna.
Interesul profesioniștilor din consiliile de administrație pentru perfecționare la un nivel superior este remarcabil. Vorbim despre oameni cu peste 50 de ani, cu cariere de succes și agende extrem de încărcate, care, totuși, își dedică timp pentru a-și aprofunda expertiza și a-și consolida rolul în guvernanță.
De asemenea, programul nostru, realizat în parteneriat cu Bursa de Valori Bucuresti și dedicat membrilor consiliilor de administrație din companiile listate, a cunoscut o dublare a numărului de participanți. O evoluție foarte importantă în ultimii 2 ani, în special după ieșirea din pandemie, când lumea era extrem de sceptică în ceea ce privește coordonarea și activitatea la nivelul consiliilor de administrație formale, respectiv pentru companiile listate”, precizează aceasta.

De asemenea, în 2024, ENVISIA a depășit granițele țării prin organizarea a două evenimente de anvergură: Conferința Internațională „Future of Governance” și Gala „Future of Boards”, dar și prin participarea la conferințe internaționale, în calitate de keynote speakers.
„Am încheiat câteva alianțe importante pentru noi. Societatea Civilă din România este foarte importantă și ne-am dorit de la primul pas pe care l-am făcut cu ENVISIA acum cinci ani să stabilim parteneriate puternice care să sprijine rolul membrilor în consiliile de administrație.
Pe parcursul acestor cinci ani, am construit peste 20 de parteneriate puternice. Anul acesta, am adăugat cel puțin două noi colaborări – una cu Agenția pentru Monitorizarea și Evaluarea Performanței Întreprinderilor Publice și cealaltă cu Asociația Administratorilor Independenți.. Mai avem câteva parteneriate cu alte asociații din străinătate. Mă refer aici în mod deosebit la parteneriatul nostru cu Asociația Investitorilor Români din Republica Moldova și nu numai”, afirmă Carmen Micu.

Pentru 2025, ENVISIA își propune creșterea numărului de cohorte și adăugarea unor noi programe în portofoliul său.
„Este o nevoie foarte mare de profesioniști. Ne dorim, de asemenea, să creștem numărul de cohorte de la Henley Business School. În acest moment suntem în negocieri deschise cu ei să aducem câteva cursuri scurte tot pe zona de guvernanță.
Vom aduce o noutate în privința viitorului guvernanței corporative. Suntem aproape de finalizarea negocierilor cu un reprezentant al unui institut internațional de prestigiu, specializat în reziliență și sustenabilitate”, mai spune Carmen Micu, adăugând că, pentru ENVISIA, principalul obiectiv este profesionalizarea directorilor neexecutivi la nivel de board.
„Au venit către noi și foarte mulți profesioniști care sunt executivi în boarduri. Ne dorim și pentru ei să creăm un spațiu special de dezvoltare profesională și personală. Vom lansa anul acesta o serie de cursuri scurte și masterclass-uri dedicate lor”, completează aceasta.

De asemenea, ENVISIA lucrează și la un marketplace pentru cursanții săi.
„Această platformă va fi, în esență, un marketplace pentru membrii consiliilor de administrație și pentru cei care doresc să își construiască consilii de administrație”, subliniază CEO-ul ENVISIA.
ENVISIA este singura școala de afaceri de pe piața locală care oferă un program triplu acreditat, realizat în parteneriat cu Henley Business School.
„Este un program dedicat membrilor în consiliile de administrație în mod exclusiv. Nu există în acest moment la nivel global un masterat de nivel șapte, adică ultimul nivel recunoscut din punct de vedere al calității actului educațional. Este recunoscut atât de Ministerul Educației din România, cât și prin procesul de la Bologna. Această triplă acreditare înseamnă că e recunoscut de fapt în trei sisteme diferite, peste el nemaifiind decât doctoratul”, precizează Carmen Micu.