Salesforce Ventures extinde investițiile în firmele AI printr-un nou fond de 500 milioane dolari

Salesforce Ventures extinde investițiile în firmele AI printr-un nou fond de 500 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris marţi, 20:19

Americanii de la Salesforce Ventures anunță un nou fond dedicat investițiilor în firme de inteligență artificială, de 500 milioane dolari.

Salesforce susține că, prin noul fond pentru finanțarea firmelor AI, compania a extins investițiile la 1 miliard dolari în total în ultimele 18 luni, potrivit unei postări de pe site-ul oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Apple Watch primește certificare pentru detectarea apneei CITEȘTE ȘI Apple Watch primește certificare pentru detectarea apneei
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Noul fond sprijină companii cu creștere rapidă și fondatori vizionari care deschid calea viitorului inteligenței artificiale, arată StartUp Cafe.

ondul de investiții conectează companiile din portofoliu cu ecosistemul de lideri și ajută startup-urile să găsească un echilibru între încredere, creștere și inovație, susține compania.

„Peisajul AI a evoluat semnificativ în ultimul an, cuprinzând totul, de la modele lingvistice puternice până la aplicații care stimulează afacerea - totuși, nicio întreprindere nu va adopta AI la scară dacă nu are încredere că va livra randamente puternice și va evita să își pună reputația în pericol. Investiția noastră extinsă ne aprofundează angajamentul de a ajuta cei mai dinamici și mai expansivi inovatori să câștige piața, accelerându-le creșterea prin intermediul rețelei noastre de clienți și livrând AI de încredere care câștigă încrederea celor mai mari companii din lume. Valorile conduc la valoare și știm că încrederea și responsabilitatea sunt bune pentru lume - și bune pentru afaceri”, a declarat Paul Drews, Managing Partner al Salesforce Ventures.

Până în prezent, americanii au investit în peste douăzeci de firme de inteligență artificială, inclusiv lideri de piață precum Anthropic, Runway, Mistral și Hugging Face, printre alții.

Noile investiții vor continua să consolideze participarea organizației în multe dintre aceste companii, oferind capital, alături de oportunități de creștere și expertiză în industrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
salesforce ventures
ai