Apple lansează macOS Sequoia

Apple lansează macOS Sequoia
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris marţi, 09:00

macOS, sistemul de operare folosit de computerele Apple, poate fi acum actualizat la versiunea cu numărul 15, care vine, bineînțeles, cu o serie de noutăți.

Poate cea mai interesantă dintre noutăți este iPhone Mirroring, care reproduce interfața de iPhone pe ecranul unui Mac, permițând utilizatorului să folosească de la distanță smartphone-ul.

Urmărește-ne și pe Google News

Navigarea pe iPhone se face cu ajutorul mouse-ului, iar pentru scriere se poate folosi tastatura computerului. Utilizatorul poate accesa notificările și, ulterior, va putea să transfere conținut între iPhone și Mac prin drag&drop.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Declin al acțiunilor Apple, pentru modelele de iPhone 16 Pro CITEȘTE ȘI Declin al acțiunilor Apple, pentru modelele de iPhone 16 Pro

Din păcate, această funcționalitate nu va fi disponibilă și în Uniunea Europeană, Apple temându-se, probabil, că va fi forțată să adauge suport și pentru alte smartphone-uri.

macOS Sequoia vine și cu funcții care permit o mai bună aranjare a ferestrelor pe ecran, ce pare inspirată de la funcțiile similare din Windows.

La fel ca în cazul iOS 18 și iPadOS 18, există și o nouă aplicație pentru gestionarea parolelor, numită Passwords, care ar putea înlocui serviciile similare pe bază de abonament.

Ulterior, va fi lansată și suita de funcții de AI Apple Intelligence, care, spre deosebire de iPhone, pe Mac va fi disponibilă și în Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
macos sequoia
apple intelligence